Υπέροχο βίντεο δείχνει πώς φτιάχνονταν οι ήχοι των παλιών καρτούν

Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για το πώς φτιάχνονται τα ηχητικά εφέ. Στα παλιά κινούμενα σχέδια οι ήχοι γίνονταν με απλά υλικά και πολλή φαντασία. Σήμερα, οι ήχοι που συναντάμε είναι διαφορετικοί. Δεν είναι απαραίτητα χειρότεροι, αλλά σίγουρα διαφέρουν αρκετά από τους ήχους των παλιών καρτούν, γράφει το upworthy.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς ακριβώς φτιάχνονταν οι ήχοι των παλιών ταινιών της Disney  παρουσιάζοντας τους δίπλα- δίπλα με τα αντίστοιχα καρέ. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί από τους ήχους που ακούμε στις σύγχρονες ταινίες κινουμένων σχεδίων φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο περίπου τρόπο. Οπότε γιατί ακούγονται τόσο διαφορετικοί;

Δείτε το εδώ

Τα ηχητικά εφέ των σύγχρονων ταινιών κινουμένων σχεδίων βελτιώνονται με τη χρήση συσκευών εγγραφής ποιότητας, με πρόσθετα ψηφιακά εφέ και με τη βοήθεια των τεχνικών που αλλάζουν τον ήχο κάνοντάς τον πιο στρογγυλεμένο και ολοκληρωμένο. Οι Foley artists, όπως ονομάζονται, είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την ηχογράφηση των ηχητικών εφέ, τα οποία φτιάχνονται ένα- ένα και στη συνέχεια τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο με μια διαδικασία παρόμοια με αυτήν της παλιάς σχολής. Τα παλιά ηχητικά εφέ βασίζονταν αποκλειστικά στους ανθρώπους που δημιουργούσαν τους ήχους, δεν υπήρχαν υπολογιστές για να προσθέσουν πιο αληθοφανείς ήχους, αλλά απ’ ό, τι φαίνεται, έκαναν καλά τη δουλειά τους.

κείμενο: Δημήτρης Καβατζικλής

πηγή

Προσθέστε το σχόλιό σας

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *