Η Ελλάδα προτεινόμενος προορισμός για το 2022

sdv EUROKINISSI

Συμφωνία ΕΟΤ και ECTAA, που αντιπροσωπεύει περίπου 70.000 τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη.

Από τον Δημήτρη Μπαλή

Τα ταξιδιωτικά γραφεία – πρακτορεία, είναι αυτά που διακινούν το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών παγκοσμίως και ες εκ τούτου αποτελούν έναν σημαντικό βραχίονα του τουρισμού.

Με αυτό το δεδομένο, ο ΕΟΤ προχώρησε σε μια ιδιαιτέρως σημαντική κίνηση, υπογράφοντας συμφωνία με την ECTAA, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 70.000 τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών στην Ευρώπη, έχοντας μέλος και εκπρόσωπό της στην Ελλάδα τον ΗΑΤΤΑ, τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων.

Με τη συμφωνία αυτή, η ECTAA δεσμεύεται να προωθήσει την Ελλάδα ως τον Προτιμώμενο Προορισμό της στα 70.000 τουριστικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη, με έμφαση στους εγκάρδιους και φιλόξενους κατοίκους, τις εκπληκτικές ακτές, τα όμορφα νησιά, τη νόστιμη κουζίνα και την υψηλής ποιότητας τουριστική υποδομή, που προσφέρουν αξέχαστες διακοπές όλο το χρόνο, με το σλόγκαν #AllYouWantIsGreece, να γίνεται οικείο σε πολλούς Ευρωπαίους ταξιδιώτες.

Στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, η ECTAA θα γίνει βασικός συνεργάτης εκτός Ελλάδας στο πρόγραμμα προώθησης ταξιδιών και τουρισμού, ενισχύοντας τις σχέσεις ανάμεσα στους Ευρωπαίους τουριστικούς πράκτορες και στις τοπικές εταιρείες διαχείρισης προορισμών και άλλους συνεργάτες. Ο ΕΟΤ και η ECTAA θα συνεργαστούν για να αναδείξουν την Ελλάδα όχι μόνο ως έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, αλλά και ως έναν από τους ασφαλέστερους.

Μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται πολλές δραστηριότητες. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών και των παρόχων τουριστικών υπηρεσιών να καταστήσουν την Ελλάδα βιώσιμο προορισμό, ενώ θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί πρόσφατα σε διάφορες περιοχές της χώρας, μέσω σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων για ταξιδιωτικούς πράκτορες, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Επίσης, η ECTAA θα πραγματοποιήσει την εξαμηνιαία συνάντησή της τον Νοέμβριο στην Κρήτη, μία ευκαιρία για τους εθνικούς αντιπροσώπους της να εξοικειωθούν με την τουριστική εμπειρία εκτός θερινής περιόδου και πιθανότατα να ξεκινήσουν να σχεδιάζουν μελλοντικά συνέδρια τουριστικών γραφείων και διοργανωτών οργανωμένων ταξιδιών στην Ελλάδα.

«Είμαστε υπερήφανοι που ο ΕΟΤ εμπιστεύεται το πρόγραμμά μας για τον προτιμώμενο προορισμό της χρονιάς. Εργαζόμαστε μαζί για να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να παρουσιαστεί ξανά ως ένας ασφαλής, καινοτόμος και βιώσιμος προορισμός σε περίπου 70.000 ταξιδιωτικά γραφεία και διοργανωτές οργανωμένων ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη».

«Η ασφάλεια και η εγγύτητα της Ελλάδας ως προορισμού, η ποικιλομορφία και η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της, και ασφαλώς η μαγευτική φύση, η μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και η γαστρονομία, θα είναι το επίκεντρο των προσπαθειών προβολής μας. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει με επιτυχία περισσότερους ταξιδιώτες στην Ελλάδα», δήλωσε ο Eric Dresin, γενικός γραμματέας της ECTAA.

Πηγή