Escape Room «Μπορείς να αποδράσεις έγκαιρα;» από τα παιδιά της ενορίας Ευαγγελιστρίας

Ένα καλοστημένο “ESCAPE ROOM” περιμένει τα παιδιά μας…με έπαθλο για την πιο γρήγορη ομάδα!

Τα μέλη των Νεανικών Συντροφιών της ενορίας Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, παιδιά Στ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου, δημιούργησαν πρόσφατα το πρώτο “Escape Room” στην πόλη μας!

Τα «δωμάτια απόδρασης» αποτελούν μια σύγχρονη, συναρπαστική πρόταση ψυχαγωγίας που οξύνει τη σκέψη και ευνοεί την ομαδικότητα. Η ομάδα που παίζει κάθε φορά καλείται να επιλύσει ένα συνδυασμό από γρίφους, σπαζοκεφαλιές, κωδικούς, κλειδαριές κ.ά., προκειμένου να «αποδράσει» από το δωμάτιο πριν λήξει ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της.

Το δικό μας “escape room” στήθηκε στο στούντιο, όπου λειτουργούσε παλαιότερα ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ενοριακού Πνευματικού μας Κέντρου.

Σύμφωνα με το σενάριο, γνωστός ηχολήπτης, ντύθηκε «Αη-Βασίλης» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ετοιμαζόταν να μοιράσει στα παιδιά των υπαλλήλων του Σταθμού, στο καθιερωμένο ρεβεγιόν. Άγνωστοι όμως μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα εισέβαλαν στο στούντιο και τον ακινητοποίησαν. Τον έδεσαν μπροστά στην κονσόλα του, την ώρα της δουλειάς, τον κλείδωσαν καλά και τον ασφάλισαν με λουκέτα και κλειδαριές, που μόνο όποιος τα λύσει θα μπορέσει να φτάσει κοντά του και να τον ελευθερώσει πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς.

Το παιχνίδι είναι ασφαλές και διαρκεί μία (1) ώρα.

Μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες τεσσάρων έως οκτώ παιδιών, ηλικίας από 10 ετών και άνω.

Προγραμματίζεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τον π. Ιωαννίκιο (τηλ.: 6974795265).

Διεξάγεται, παράλληλα, ο διαγωνισμός μας μέχρι το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019:

Στον πίνακα «Hall of Fame» θα γράφονται τα ονόματα των ομάδων και των παικτών που συμμετείχαν και ο χρόνος που χρειάστηκαν. Για όλους θα υπάρχουν διπλώματα συμμετοχής και τις τρεις πρώτες ομάδες, σημαντικά δώρα:

  1. Ένα Tablet που θα κληρωθεί μεταξύ των μελών της πρώτης ομάδας
  2. Δωρεάν συμμετοχή σε ημερήσια εκδρομή μας
  3. Σχολικά είδη.

Αυτά θα προσφερθούν στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ενορίας μας την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, ώρα 11.00 π.μ.

Σας περιμένουμε να χαρείτε το παιχνίδι!