Κυκλοφοριακές αλλαγές και δράσεις στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας

Σε συνέχεια του προηγούμενο δελτίου τύπου σχετικά με τις δράσεις του Δήμου Λευκάδας στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, σας υπενθυμίζουμε ότι προχωρήσαμε σε δύο κυκλοφοριακές αλλαγές:

1) Την μονοδρόμηση του παραλιακού μετώπου από το Πνευματικό Κέντρο έως το πάρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου (Άγγελου Σικελιανού – Γολέμη) που είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο 26/9/2020, και ώρες 06:00-18:00.

2) Η πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου από το Πνευματικό Κέντρο έως το πάρκινγκ του Λιμενικού Ταμείου (Άγγελου Σικελιανού – Γολέμη) θα ισχύσει από το απόγευμα του Σαββάτου 26/9/2020 και ώρα 18:00, έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 28/9/2020.

Από το Σάββατο (26/9) το απόγευμα στις 18:00, η ΕΙΣΟΔΟΣ και ΕΞΟΔΟΣ του νησιού θα διεξάγεται από το δρόμο της Γύρας. Θα έχει τοποθετηθεί η σχετική σήμανση για την διευκόλυνση των οδηγών.

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής.

***

Ο Δήμος διοργανώνει δύο δράσεις το απόγευμα της Κυριακής 27/8/2020.

Στις 17:00 διοργανώνει Μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής για τους μικρούς ποδηλάτες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκινγκ δίπλα από το Πνευματικό Κέντρο, με εκπαιδευτή τον Νίκο Δρακάτο και την συμμετοχή εθελοντών του ΣΥ.ΜΟ.Λ.

Στις 19:00, Ποδηλατάδα στην πόλη της Λευκάδας.

Σημείο συνάντησης θα είναι το Πνευματικό Κέντρο.

***

Σας παροτρύνουμε να βγείτε το Σαββατοκύριακο και να δείτε την πόλη μας αλλιώς.

Να απολαύσετε την βόλτα με το ποδήλατό σας ή τον περίπατό σας, να κινηθείτε τα άτομα με κινητικά προβλήματα με τα δικά σας μέσα ανεμπόδιστα, και όλοι μαζί να χαρούμε την πόλη μας, προστατεύοντας το περιβάλλον και ενισχύοντας τις ήπιες μορφές μετακίνησης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ