Στις 15 Μάρτη 1975 πέθανε ο Αριστοτέλης Ωνάσης

«Ο Ωνάσης πέθανε όταν πέθανε ο γιος του». Αυτή η φράση δείχνει την απόλυτη συντριβή που έζησε ο Έλληνας μεγιστάνας, μετά την απώλεια του γιου του Αλέξανδρου σε αεροπορικό δυστύχημα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης «άντεξε» δύο χρόνια και έφυγε κι εκείνος από τη ζωή στις 15 Μαρτίου του 1975, σε ένα δωμάτιο του αμερικανικού νοσοκομείου του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια.

Στις 18 Μαρτίου του 1975 η σορός του Αριστοτέλη Ωνάση έφτασε με πλοιάριο στο ιδιωτικό του νησί, τον Σκορπιό. Στο φέρετρό του λίγα λουλούδια. Όλοι γύρω του ντυμένοι στα μαύρα και με δάκρυα στα μάτια. Οι καμπάνες από το εκκλησάκι της Παναγίτσας ηχούσαν πένθιμα. Η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται υποβασταζόμενη πίσω από το φέρετρό του, ενώ λίγα μέτρα πιο πίσω η Τζάκι Κένεντι κρατά από το χέρι τα δύο της παιδιά. Η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, όσο και ο ήχος του ελικοπτέρου που έκανε πτήσεις πάνω από τον Σκορπιό, θύμιζαν ότι γίνεται η ταφή ενός εκ των πλουσιοτέρων επιχειρηματιών της Ελλάδας.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ετάφη δίπλα στον γιο του Αλέξανδρο και αργότερα στον Σκορπιό βρήκαν την τελευταία τους κατοικία η αδελφή του Ωνάση Αρτέμιδα και η κόρη του Χριστίνα.

πηγή