Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση του Ντουμπάι “Expo Dubai 2020”

*Λεζάντα φωτογραφίας: Ο Εμίρης του Dubai, Σείχης Μοχάμεντ ιμντ Ρασίντ Αλ Μακτουμ, επισκέπτεται το ελληνικό περίπτερο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού στηρίζουν την παρουσία και τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση του Ντουμπάι “Expo Dubai 2020”.

  • Συμμετέχει η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου
  • Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού προβάλλει σε όλα τα δίκτυά της τις εκδηλώσεις
  • Συμμετέχουν η Fraport, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Ιονίου

Η Ελληνική Πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει θέσει υπό την αιγίδα της τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συνεργάζεται για την επιτυχία τους, ενώ η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και δημόσιας Διπλωματίας μεταδίδει καθημερινά τις δραστηριότητες της Περιφέρειας εντός του Ελληνικού Περιπτέρου, σε όλα τα δίκτυα του απόδημου ελληνισμού.

Η εκδήλωση με θέμα “Τα Ιόνια Νησιά champions (πρωταθλητές) στον βιώσιμο τουρισμό, τον πολιτισμό, την αυθεντικότητα και την πολυτέλεια” θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του περιπτέρου την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει γαστρονομικό δείπνο με χαρακτήρα Ιονίου.

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου θα μεταφέρει τον χαιρετισμό του Υπουργού Τουρισμού κυρίου Βασίλη Κικίλια και θα αναφερθεί στην στρατηγική του Ελληνικού Τουρισμού, την ανάπτυξη και τις επενδυτικές ευκαιρίες

Συμμετέχουν στην εκδήλωση για την παρουσίαση των επιδόσεων των Ιονίων Νήσων οι τουριστικές επιχειρήσεις με ιδιοκτήτες και εκπροσώπους τους.

  • Από την Κέρκυρα: Kontokali Bay, Ikos resorts, Domes resort, Miramare, ANGSTANA, ORIENT Villas.
  • Από Ζάκυνθο: Ξένος Group και Contessina Hotels

Συμμετέχουν επίσης οι Καθηγητές Φοίβος Μυλωνάς και Ναούμ Μυλωνάς από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Ομάδα εκπροσώπων από την Εταιρεία Fraport.

Ειδικές συναντήσεις με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικά πρακτορεία θα επακολουθήσουν τις επόμενες δυο ημέρες.

“Για πρώτη φορά η Περιφέρεια συμμετέχει σε Διεθνή Έκθεση και για πρώτη φορά Περιφέρεια, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προβολή και την ανάπτυξή της”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

——————————————————————————————————————————————————————

Από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι φιλοξενούμενη στο Ελληνικό περίπτερο, ένα μεγάλο και καλαίσθητο κτήριο σε κεντρικό σημείο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα Παγκόσμιας Έκθεσης (θεσμός που έχει ξεκινήσει το 1851 για να παρουσιάζει τα επιτεύγματα των κρατών) στο Ντουμπάι “EXPO DUBAI 2020”.

Οι τεράστιες οθόνες παρουσιάζουν τα Ιόνια με διάφορες όψεις και θεματολογία.

Τους επισκέπτες υποδέχεται ένα βίντεο με θέμα “Η επιστροφή του μυθικού ήρωα Οδυσσέα στην πατρίδα του” με διαδρομή από την Ερείκουσα έως την Ιθάκη και σταθμό σε κάθε νησί, μικρό και μεγάλο.

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο οι οθόνες παίζουν συναυλίες, χορωδίες, χορούς από εκδηλώσεις στα Ιόνια Νησιά με μεγάλη επισκεψιμότητα από πολλές εθνικότητες.

Το “ειδικό διαβατήριο των επισκεπτών” δίπλα στην σφραγίδα της Ελλάδος επικυρώνεται και με την ειδική σφραγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ανάμνηση της επίσκεψής τους.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 έγινε η πρώτη εκδήλωση με θέμα “Οι γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Ιόνια νησιά μοιράζονται εμπειρίες και αισθήσεις με διεθνές γυναικείο κοινό από ιδιωτικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Παρουσιάστηκε η τοπική ζωή και γαστρονομία, η δημιουργική βιομηχανία, χειροτεχνία, η αρωματοποιία και η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησε διάλογος και η εκδήλωση κατέληξε σε γαστρονομική παρουσίαση στο πολυσύχναστο ελληνικό εστιατόριο “Ευζείν”  με Σεφ τον γνωστό στον αραβικό κόσμο έλληνα Αλέξανδρο.