Κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Λευκάδας στη διάθεση των πολιτών

Με σκοπό την προστασία από τον καύσωνα των κατοίκων και επισκεπτών του τόπου μας ανοιχτή θα είναι σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, η κλιματιζόμενη αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας (πάνω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας) από τις 16:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ. Από την Κυριακή 1 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 η αίθουσα θα παραμένει ανοιχτή από τις 10:00 έως τις 20:00.

Για τον ίδιο σκοπό ανοιχτά θα είναι το πρώην δημαρχείο Καρυάς και το πρώην δημαρχείο Βασιλικής.

Όλοι όσοι επισκεφτούν τους συγκεκριμένους χώρους, θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά την μάσκα τους και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ακολουθούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες:

  • Οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ