Αμερικανικός τουρισμός: Η Ευρώπη πρώτος προορισμός για διεθνή ταξίδια την ερχόμενη διετία

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Συρρικνώνεται σταδιακά η αγωνία των Αμερικανών ταξιδιωτών για τον κορωνοϊό όσον αφορά τις ταξιδιωτικές τους προθέσεις τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού, με το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι η πανδημία θα επηρεάσει σημαντικά τις ταξιδιωτικές τους αποφάσεις το ερχόμενο εξάμηνο να μειώνεται από 32% τον Ιανουάριο σε 24% στις αρχές Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, το ποσοστό των Αμερικανών που δήλωσαν ότι αλλάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια εξαιτίας του κορωνοϊού, μειώθηκε από 58% σε 49%.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της πιο πρόσφατης μελέτης της Longwoods International σχετικά με τις ταξιδιωτικές προθέσεις των Αμερικανών. Η μελέτη βασίζεται σε έρευνα της Miles Partnership που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2022 σε δείγμα 1.000 Αμερικανών.

Οι μισοί Αμερικανοί που συμμετείχαν στην έρευνα σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό την ερχόμενη διετία. Περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών προγραμματίζει διακοπές στην Ευρώπη και παρόμοιο ποσοστό στην Καραϊβική. Το ένα τέταρτο θα προτιμήσει το Μεξικό και αντίστοιχο ποσοστό τον Καναδά.

Πηγή