Συνάντηση Δημάρχου Λευκάδας με τον Υπουργό Εσωτερικών για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Λευκάδας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, οριστικοποίησε σημαντικές επαφές στην Αθήνα για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, σε συνέχεια των δεκάδων συναντήσεων και επαφών που είχε αμέσως μετά την εκλογή του και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Tην Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του Δημάρχου Λευκάδας κ. Καλού και του Βουλευτή Ν. Λευκάδας κ Αθανάσιο Καββαδά με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο κ. Υπουργός, αφού ενημερώθηκε διεξοδικά για την υφιστάμενη κατάσταση και για το πλάνο ενεργειών της νέας δημοτικής αρχής, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης για το Δήμο Λευκάδας, δεσμεύτηκε να συνδράμει ενεργά στην οριστική επίλυσή του.

Την ίδια ημέρα ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χ. Καλός, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής την προώθηση των αναπτυξιακών έργων, συναντήθηκε, παρουσία και του Βουλευτή Λευκάδας κ. Θ. Καββαδά, με τον διευθυντή στρατηγικών επενδύσεων της Enterprise Greece, κ. Άκη Σκλάβο, σχετικά με τη δημιουργία μαρίνας στο Βλυχό. Ο κ. Καλός αφού επισήμανε την μεγάλη καθυστέρηση του έργου, ζήτησε να ενημερωθεί για τις προθέσεις της εταιρείας ως προς τον προγραμματισμό της επένδυσης. Ο κ. Σκλάβος, παραδεχόμενος τις καθυστερήσεις, τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και ότι άμεσα θα εκκινήσει η προκαταρτική διαδικασία.

ΑΠΟ ΤΟN ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ