Διαμαρτυρία του Συλλόγου «Βίλχελμ Νταίρπφελντ» για τη διέλευση βαρέων οχημάτων προς τον Σκορπιό

Η νήσος Σκορπιός : ούτε το βάρος ενός φτερού

Υπάρχει μία μεγάλη, πικρή αίσθηση  απαξίωσης εδώ στο Νυδρί, αγαπητοί κύριοι του Σκορπιού. Μία αίσθηση ότι δεν μας σέβεστε στοιχειωδώς, ότι μας αγνοείτε εκκωφαντικά. Συγκεκριμένα, μια απαξίωση μεγατόνων.

Μόνο έτσι εξηγείται η για δεύτερη φορά διέλευση βαρέων οχημάτων σας από το Νυδρί για τον απόπλου τους προς το νησί. Εν τω μέσω μάλιστα του θέρους. Και ενώ είχατε ειδοποιηθεί με σχετική επιστολή – διαμαρτυρία από τους τοπικούς  Συλλόγους εδώ στο Νυδρί: τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Ελλομένου, τον Σύλλογο Εστιατόρων και Κέντρων Αναψυχής Δημοτικού Διαμερίσματος Ελλομένου – Ένωση 2017 και τον δικό μας Σύλλογο. Ένα email που στάλθηκε φυσικά και προς όλους τους αρμόδιους.

29/5/2019, πρώτες πρωινές ώρες, η πρώτη διέλευση.

23 Ιουλίου 2019, 6:00, οι ντόπιοι και οι τουρίστες τους κοιμούνται…

Ενώ τεράστιες νταλίκες σας υπερφορτωμένες διασχίζουν την μικρή μας πόλη, πρωί πρωί, για να διαταράξουν την κοινή ησυχία, να επιβαρύνουν τους δρόμους, να γεμίσουν καυσαέρια την ατμόσφαιρα, να υποφέρουν οι υποδομές και φυσικά να συνεισφέρουν και αυτές σημαντικά στην διάλυση της μικρής πλατείας μπροστά από τα Φέρυ. Το επαναλαμβάνουμε και σε αυτή την ανακοίνωσή μας, η συγκεκριμένη πλατεία μόλις πέρυσι με το ποσό των 100.000 ευρώ, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, πήρε την στοιχειώδη, ευπρεπή μορφή που της έδωσε η καινούργια άσφαλτος, ο κυβόλιθος της αποβάθρας, μια πέργκολα με ελιές- φρουρούς της αναμονής των επιβατών, που επιμελήθηκε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και το Λιμενικό Ταμείο.

Αντί για τον ορυμαγδό των φωτογραφιών από τις ατελείωτες νταλίκες και άλλα οχήματα να ακουμπούν τα τραπέζια των εστιατορίων, τους τουρίστες τρώγοντες, μια από τις ελιές που τοποθετήσαμε με μία σπάνια ανάσα τοπίου.

Αντί για τον ορυμαγδό των φωτογραφιών από τις ατελείωτες νταλίκες και άλλα οχήματα να ακουμπούν τα τραπέζια των εστιατορίων, τους τουρίστες τρώγοντες, μια από τις ελιές που τοποθετήσαμε με μία σπάνια ανάσα τοπίου.

Το τονίζουμε ξανά, ότι το Νυδρί δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση η προέκταση του εργοταξίου του έργου σας. Ούτε χειμώνα, ούτε φυσικά καλοκαίρι. Η λειτουργία του χώρου των Φέρυ, είναι ήδη εκτός νομιμότητας. Από την άποψη της ασφάλειας των κατοίκων και τουριστών,των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εκεί, από την άποψη της  ποιότητας ζωής όλων μας εδώ.

Επιβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά, ότι  ο κ. Χαλικιάς, ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος είχε πάρει και σημαντικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος,μας είχε διαβεβαιώσει, ότι το έργο στην Βασιλική θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο για να υποδεχθεί τα Φέρυ, που προσωρινά ( δηλαδή πολλά -πολλά  χρόνια)αποπλέουν για Κεφαλονιά από το Νυδρί.

Αναμένουμε αυτή την εξέλιξη με μεγάλη ανυπομονησία,κυρίως οι επιχειρηματίες που έχουν τις επιχειρήσεις τους εκεί,  χωρίς αντοχή πλέον με τον τραγέλαφο που ζουν τόσα χρόνια.

Όπως καταλαβαίνετε, ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να πάρει πλέον, ούτε το βάρος ενός φτερού- σας το έχουμε ξαναγράψει.

Επειδή μάλιστα μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι ο ντόρος,δεν αντιδράσαμε με καμία δημοσίευση στην διέλευση των βαρέων οχημάτων σας από το Νυδρί και την αναχώρησή τους για τον Σκορπιό την πρώτη φορά.Πιστεύοντας ότι είναι μία μοναδική περίπτωση.Γι’ αυτό είχατε λάβει την συγκεκριμένη επιστολήιδιωτικά!

Τώρα, ποια είναι αυτή η περίφημη ουσία; Η επιβίωσή μας με όρους ανθρώπινους, η ποιότητα ζωής μας , η ομορφιά, η αισθητική,  ο πολιτισμός και ο τουρισμός βεβαίως, που θα έπρεπε να είναι όλα αυτά.Αυτά δεν αποτελούν ουσία για κάθε ανθρώπινη κοινότητα;( Ίσως και για εσάς).

Έτσι η συγκεκριμένη δικιά σας απαξίωση, είναι η βαριά σταγόνα πάνω στους τόνους υπομονής όλων μας.

Παρακαλούμε λοιπόν τους αρμόδιους και κυρίως την λιμενική αρχή, να πράξουν τα δέοντα. Εμείς πάντως οι τοπικοί Σύλλογοι θα το κάνουμε.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας

ΥΓ.  Το email που είχαμε απευθύνει προς τον Σκορπιό και τις αρμόδιες αρχές (29/5/2019) είναι στην διάθεση κάθε  ενδιαφερόμενου.