Παρουσίαση του λευκώματος «Αθήνα, πόλη των γυναικών» στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Η προγραμματισμένη παρουσίαση – εκδήλωση του Φωτογράφου Κωνσταντίνου Πίττα σήμερα στις 20:00 στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας, αναβάλλεται λόγω αδυναμίας του φωτογράφου να παραβρεθεί στο νησί μας.

Λυπούμαστε για την αναστάτωση και δεσμευόμαστε να ενημερώσουμε για τη νέα ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Με εκτίμηση,

Η Φωτογραφική Ομάδα «ΦΩΤΟ.κύτταρο» και το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας σας προσκαλούν το Σάββατο 10/03/2018 στις 8:00 μμ. στην παρουσίαση του λευκώματος «Αθήνα, πόλη των γυναικών» του φωτογράφου Κωνσταντίνου Πίττα.

Με προβολή φωτογραφιών και διάλογο με το κοινό ο φωτογράφος θα μιλήσει για την Αθήνα της δεκαετίας του 80, τις γυναίκες και τη φωτογραφία. Επίσης θα γίνει αναφορά και στο εξαντλημένο λεύκωμα “Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης”.

Ο Κωνσταντίνος Πίττας γεννήθηκε στην Αθήνα όπου τελείωσε τη Βαρβάκειο και το Ε. Μ. Πολυτεχνείο. Ύστερα από μεταπτυχιακά στη Γαλλία επιστρέφει στην Αθήνα για να εργαστεί ως μηχανικός. Σύντομα όμως εγκαταλείπει τη δουλειά του και αρχίζει να φωτογραφίζει στους δρόμους της πόλης του. Το 1985 ξεκινάει ένα ταξίδι σε όλες τις χώρες της διχοτομημένης τότε Ευρώπης για να φωτογραφίσει τους Ευρωπαίους και από τις δύο πλευρές του Τείχους. Το 1989 εγκαταλείπει το σχέδιό του και τη φωτογραφία και “θάβει” τη δουλειά του για 25 χρόνια. Το 2015 εκδίδει τις “Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης“, που τον επόμενο χρόνο θα γίνουν η μεγάλη ομότιτλη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη.

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία: 6945674992, 6942473910, photokittaro@gmail.com