«Εκστρατεία Ενημέρωσης» από το φιλοζωικό σωματείο Animal Care Lefkas

Ο Σύλλογος Animal Care Lefkas, (English Below) πιστεύει πως χωρίς κοινωνική αναμόρφωση δε μπορεί να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στα προβλήματα που υπάρχουν με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Αν δε διαπαιδαγωγήσουμε την κοινωνία στη φιλοζωία και την υπεύθυνη κηδεμονία ζώου ώστε να αλλάξει η νοοτροπία και η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα δε μπορεί να υπάρξει θετική εξέλιξη.

Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει τις ανάλογες δράσεις και για πρώτη φορά θα γίνει φιλοζωική ενημέρωση στα σχολεία. Ο σεβασμός στη φύση και τα πλάσματά της είναι στοιχείο πολιτισμού. Είναι κάτι που μεταφέρεται στα παιδιά, τόσο από τους γονείς, όσο κι από το περιβάλλον του σχολείου τους.

Αν λάβουμε υπ’ όψη μας την ανεπαρκή φιλοζωική κουλτούρα των περισσότερων Ελλήνων, το σχολείο θα μπορούσε να παίξει κυρίαρχο ρόλο στο κτίσιμο μιας φιλόζωης συνείδησης και συμπεριφοράς στους μελλοντικούς πολίτες.
Ο Σύλλογος Animal Care Lefkas, έχει την τιμή να υποδεχτεί την SAPT Hellas στις 2,3 & 4 Μαΐου στην 1η “Εκστρατεία Ενημέρωσης” στα σχολεία της πόλης της Λευκάδας.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση SAPT Hellas (Αρ. Πρωτοδικείου 8533/14-06-2005) αποτελείται από εθελοντές που υποστηρίζουν τα αδέσποτα, καθώς εδώ και 12 χρόνια επιτελούν κοινωνικό έργο υλοποιώντας προγράμματα ενημέρωσης σε σχολεία και ιδρύματα κυρίως στην Αττική αλλά κατά περίπτωση ανά την Ελλάδα. Η οργάνωση έχει επικαιροποιημένη άδεια (σχολικό έτος 2016-2017) από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εγκεκριμένο υλικό από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ενώ συνοδεύεται πάντα από τους πρώην αδέσποτους, ημίαιμους, εκπαιδευμένους σκύλους, που έχουν υιοθετηθεί από τα μέλη της.

Στόχος της ομάδας SAPT Hellas, είναι να ενημερώσουν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας, για τη σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους). Επίσης, η ομάδα SAPT στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε σχέση με το τόσο καίριο «πρόβλημα» των αδέσποτων σκύλων. Βεβαίως, το πρόβλημα αυτό, το δημιουργούμε εμείς οι άνθρωποι ενώ, αν οι σκύλοι είχαν επιλογή, αυτή δε θα ήταν ποτέ να ζουν στο δρόμο.

Η αγάπη των παιδιών προς τα ζώα είναι αίσθημα ανεκτίμητο. Παίζει τον πρώτο ρόλο στην κοινωνικοποίησή τους και φέρνει στην επιφάνεια όλα τα αγνά συναισθήματα του χαρακτήρα τους.

Σκοπός μας είναι να μάθουν τα παιδιά να σέβονται κάθε έμβιο πλάσμα και να το τιμούν όπως του αξίζει.

Το πρόγραμμα ενημέρωσης 857 μαθητών θα έχει ως εξής:
Τρίτη 2 Μαΐου 1ο Δημοτικό σχολείο
Τετάρτη 3 Μαΐου 2ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο
Πέμπτη 4 Μαΐου 4ο Δημοτικό Σχολείο

Ευχή μας είναι να υπάρχει ένα σχολείο ανθρώπινο, χωρίς προκαταλήψεις, με δράσεις για το περιβάλλον, τα ζώα, τον άνθρωπο, με την ενθάρρυνση και συμμετοχή των παιδιών, αλλά κυρίως με τη συνειδητοποίηση της ευθύνης απέναντι στα αθώα πλάσματα της φύσης.

Είναι μακρύς ο δρόμος για την ανθρωπιά και τον σεβασμό, αλλά είναι επιτέλους καιρός να τον διεκδικήσουμε.
Ο κόσμος θα αρχίσει να αλλάζει μόνο αν διαπλάσουμε ψυχές που θα λένε όχι στα εγκλήματα σε βάρος των ζώων, οδηγώντας σε ένα αύριο με μια πολιτισμένη και συμπονετική κοινωνία.