Παρουσία της Λευκάδας στον Κινέζικο τύπο

Έντονο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τελευταία για τη Λευκάδα, τόσο από κινέζους επιχειρηματίες, που επισκέπτονται κατά διαστήματα περιοχές του Δήμου μας, όσο και από  κινέζικα έντυπα, που φιλοξενούν σχετικές καταχωρήσεις και ειδησεογραφία.

Όπως είναι γνωστό οι σχέσεις του Δήμου Λευκάδας με την Κίνα συσφίχτηκαν ακόμα περισσότερο μετά την παρουσία αντιπροσωπείας μας στη Σαγκάη και στη  Zhoushan, με αφορμή την συμμετοχή μας στη Διεθνή Διάσκεψη και Έκθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι επαφές του Δήμου Λευκάδας με παράγοντες κυβερνητικούς και επιχειρηματίες του τουρισμού συνεχίστηκαν, όπως και η συνεργασία μας με την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο με το Προξενείο της Σαγκάης.

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσε επίσημα το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας και μας απέστειλε συνημμένα σχετική αρθρογραφία, στο περιοδικό «CONNECTIONS» της  αεροπορικής εταιρείας Σαγκάης CHINA EASTERN φιλοξενείται εκτενής ειδησεογραφία για τη Λευκάδα.  Το περιοδικό διαβάζεται ανά μήνα και καθ’ όλο το έτος από  εκατομμύρια επιβάτες.

Η σχετική επιστολή της Πρεσβείας έχει ως εξής:

Aποστέλλεται συνημμένα ενημερωτικα Επισκόπηση Τύπου για σύντομη αρθογραφία σε περιοδικό (in-flight magazine) “CONNECTIONS”, της αεροπορικής εταιρείας Σαγκάης CHINA EASTERN  στο τεύχος Νοεμβρίου 2016  για την συμμετοχή Δήμου Λευκάδας σε τουριστικό συνέδριο Τζοουσαν, βασισμένη σε ανακοινώσεις σας και ενημέρωση ΓΤΕ Πεκίνου. Το περιοδικό,  διαβάζεται ανά μήνα και καθ’ όλο το έτος από 100 εκατομμύρια επιβάτες, και ειδικά τον μήνα Νοεμβριο από 10 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται με αεροσκάφη της China Eastern σε μηναία βάση στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώςαποστέλλεται συνημμένα ενημερωτικα Επισκόπηση Τύπου για σύντομη αρθογραφία σε περιοδικό (in-flight magazine) “CONNECTIONS”, της αεροπορικής εταιρείας Σαγκάης CHINA EASTERN  στο τεύχος Νοεμβρίου 2016  για την συμμετοχή Δήμου Λευκάδας σε τουριστικό συνέδριο Τζοουσαν, βασισμένη σε ανακοινώσεις σας και ενημέρωση ΓΤΕ Πεκίνου. Το περιοδικό,  διαβάζεται ανά μήνα και καθ’ όλο το έτος από 100 εκατομμύρια επιβάτες, και ειδικά τον μήνα Νοεμβριο από 10 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται με αεροσκάφη της China Eastern σε μηναία βάση στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώςΣας αποστέλλεται συνημμένα ενημερωτικα Επισκόπηση Τύπου για σύντομη αρθογραφία σε περιοδικό (in-flight magazine) “CONNECTIONS”, της αεροπορικής εταιρείας Σαγκάης CHINA EASTERN  στο τεύχος Νοεμβρίου 2016  για την συμμετοχή Δήμου Λευκάδας σε τουριστικό συνέδριο Τζοουσαν, βασισμένη σε ανακοινώσεις σας και ενημέρωση ΓΤΕ Πεκίνου. Το περιοδικό,  διαβάζεται ανά μήνα και καθ’ όλο το έτος από 100 εκατομμύρια επιβάτες, και ειδικά τον μήνα Νοεμβριο από 10 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται με αεροσκάφη της China Eastern σε μηναία βάση στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς

Επισκόπηση Κινεζικού Τύπου:  ΤΕΥΧΟΣ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

Στην συμμετοχή επίσημης Αντιπροσωπεία από την Λευκάδα, με την ευκαιρία της πρόσκλησης της αδελφοποιημένης διοικητικής περιοχής Δήμου Zhoushan στην Ανατολική Κίνα, και την συμμετοχή της στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Τουρισμού Νησιών περιοχής, αναφέρεται τεύχος Νοεμβρίου του μηνιαίου in-flight περιοδικού ενός εκ των μεγαλύτερων αερομεταφορέων Κίνας, CHINA EASTERN / CONNECTIONS MAGAZINE με έδρα την Σαγκάη, προβάλλοντας σχετική Ανακ. Τύπου ΓΤΕ Πεκίνου.  ‘Άρθρο προβάλει δηλώσεις του Δημάρχου Λευκάδας κου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, για την διαρκή τουριστική έλξη της Λευκάδας στις διεθνείς αγορές, την φυσική της γειτνίαση με την Ιθάκη γνωστή από τα ομηρικά Έπη,  τις αναπτυγμένες τουριστικές της υποδομές και εύκολη πρόσβαση από άλλες ελληνικές πόλεις όπως η Αθήνα, και των δυνατοτήτων της να αποτελέσει πόλο έλξης Κινέζων τουριστών  ειδικά για τουρισμό αναψυχής, ανανέωσης και άθλησης, περιηγητικό και πολιτιστικό τουρισμό κλπ. Το άρθρο σημειώνει συνάντηση της ελληνικής Αντιπροσωπεία  στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Σαγκάη, με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Σαγκάη, κ. Βασίλη Ξηρό. 

 Παράλληλα, η Λευκάδα προβάλλεται στις σελίδες της έκδοσης της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, που διανεμήθηκε σε έντυπο υλικό και σε cd σε κινέζους κυβερνητικούς, τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες που συμμετείχαν στις εργασίες του 1ου Ελληνο-Κινεζικού Φόρουμ Πόλεων στο Ζάππειο.

Ο Δήμος Λευκάδας, ως μέλος της Αμφικτυονίας, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετείχε στο Φόρουμ με αντιπροσωπεία του, τα μέλη της οποίας προβάλλονται στην έκδοση με ολοσέλιδες καταχωρήσεις ( συνημμένες φωτο ).

Πρόκειται για 4 συνολικά καταχωρήσεις: του Δήμου Λευκάδας, της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, της Ομοσπονδίας  Ενοικιαζομένων Δωματίων Λευκάδας και του Travel Solution.

Συνοψίζοντας, το ενδιαφέρον των κινέζων επιχειρηματιών εκδηλώνεται ακόμα περισσότερο και από την βούλησή τους να επισκεφτούν τον Δήμαρχο κατά τις ημέρες διαμονής τους στη Λευκάδα. Τελευταίο παράδειγμα είναι η επίσκεψη στο Δημαρχείο του κ.  Jason Qiu, Γενικού Διευθυντή, της Εταιρείας “Times Overseas Property” που εξειδικεύεται στις υπερπόντιες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες  διαχείρισης περιουσίας, ακινήτων και έχει εξυπηρετήσει πάνω από 5000 οικογένειες  για επενδύσεις στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ενημέρωσε σχετικά τον Κινέζο Επιχειρηματία,  επισημαίνοντας το γεγονός, ότι ο Δήμος Λευκάδας, στηρίζει κάθε προσπάθεια που προσελκύει επενδυτικές δράσεις στον τόπο μας.