Θετικές ενδείξεις για μια καλή τουριστικά χρονιά

Καλή φαίνεται η χρονιά, που μόλις μπήκε, για τον τουρισμό, εκτός βέβαια απροόπτων καταστάσεων που μπορούν να ανατρέψουν ανα πάσα στιγμή την θετική εικόνα, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι ευπαθέστατο και ευμετάβλητο προϊόν, σημειώει ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που συχνά γράφει στη στήλη, καταθέτοντας τις πρώτες εκτιμήσεις του. Γράφει σχετικά:

Τη διαφορά  το 2017 θα κάνουν οι αφίξεις από Γερμανία και Ρωσία, όπου όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε ασφαλές συμπέρασμα ικανοποιητικής ανόδου.

Αύξηση αναμένεται και από τις ΗΠΑ.

Η Γαλλική αγορά θα κινηθεί θετικά, επίσης.

Οι επισκέπτες από Γερμανία,  Γαλλία και ΗΠΑ  έχουν την τάση να ξοδεύουν στις διακοπές, και δίνουν ώθηση στις τουριστικές εισπράξεις.

Οι επισκέπτες από Μ Βρετανία θα έχουν άνοδο, άλλά οι εισπράξεις δεν θα παρουςιάsουν αντίστοιχη αύξηση.

Οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές αγορές με μικρή πιθανή αύξηση .

Η κρουαζιέρα με εμφανή σημάδια πτώσης.

Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πλην  Κω και Ρόδου, θα έχουν σημαντικά προβλήματα.

Ισχυρότατη ζήτηση για Μάϊο και Ιούνιο για Ροδο και Κρήτη.

Η σεζόν θα αρχίσει καλά, φέτος από τον Απρίλιο, δεδομένου ότι έχουμε μαζί Πάσχα, Ορθόδοξοι και Καθολικοί, στα μέσα του μηνός.

Προσοχή από τους επαγγελματίες όλου του τουριστικού φάσματος, για παροχή υπηρεσιών value for money….για να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η αυξητική τάση του τουρισμού.

Ο τουρισμός, η βαρειά βιομηχανία της Χώρας, με την τεράστια συμβολή του στην εθνική οικονομία,  είναι η μόνη ελπίδα για την έξοδο της Ελλάδας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, ώστε να οδηγηθούμε  γρήγορα στην πολυπόθητη σταθερή ανάπτυξη.

Πηγή