Λευκάδα: Η μικροσκοπική παραλία του νησιού που φημίζεται για τον βυθό της

Το όμορφο νησί του Ιονίου, η Λευκάδα, φημίζεται για τις καταγάλανες παραλίες με τα βαθιά κρυστάλλινα νερά, με τις δύο πιο διάσημες να φιγουράρουν κάτω από επιβλητικά βράχια. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, καθώς δεν χρειάζεται να μπείτε σε καράβι για να φτάσετε. Αρκεί το όχημά σας.

Στα τοπ αξιοθέατα του νησιού είναι το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί, δύο μοναδικής ομορφιάς παραλίες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να μπουν σε λίστες περιζήτητων τουριστικών οδηγών ανά τον κόσμο.

Η Λευκάδα, όμως, έχει κι άλλες παραλίες το ίδιο εντυπωσιακές με νερά όπου δεν θα χορταίνετε το κολύμπι. Μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει λίγο πιο γνωστή, είναι το Αγιοφύλλι.

Αγιοφύλλι: Ο μικρός κολπίσκος με τον εντυπωσιακό βυθό

Η παραλία Αγιοφύλλι, το κρυφό μυστικό των ντόπιων, είναι ένας μικρός κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά, στις αποχρώσεις του γαλάζιου, που είναι γνωστή για τον εντυπωσιακό βυθό που διαθέτει.

Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσετε τον μικρό κολπίσκο, τον οποίο περιτριγυρίζει πλούσια βλάστηση: με καραβάκι που αναχωρεί από το παραθαλάσσιο χωριό Βασιλική ή με το όχημά σας. Αν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο, να ξέρετε πως ο δρόμος δεν είναι ιδιαίτερα καλός σε κάποια σημεία, και πρέπει να αφήσετε σε κάποια απόσταση το όχημά σας και να περπατήσετε ένα μονοπάτι μέχρι να φτάσετε. Αν λοιπόν πάτε πρώτη φορά στο νησί, επιλέξτε να φτάσετε στην παραλία εν πλω.

Φτάνοντας στον μικρό κολπίσκο, θα ενθουσιαστείτε με την ομορφιά του τοπίου, τα εντυπωσιακά νερά, ενώ με τις πρώτες βουτιές θα σας αποκαλυφθεί ένας βυθός-όνειρο τον οποίο θα θελήσετε να εξερευνήσετε. Γι’ αυτό, εκτός από τα απαραίτητα που πρέπει να προμηθευτείτε μαζί σας, από τρόφιμα, νερά, μέχρι ομπρέλα, να έχετε μάσκα για να εξερευνήσετε τον βυθό ώστε να δείτε τα ψάρια και όχι μόνο.

Τα νερά έχουν τρεις αποχρώσεις του γαλάζιου, κατά σημεία, είναι βαθιά και αρκετά δροσερά – όπως άλλωστε συμβαίνει στο Ιόνιο, όπου οι θάλασσες είναι ιδιαίτερα δροσερές. Η αμμουδιά έχει κάτασπρο βότσαλο και το βουνό που προστατεύει από πάνω την παραλία είναι πλούσιο σε βλάστηση, δημιουργώντας ένα όμορφο κάδρο στους επισκέπτες του μέρους.

Τη λεγόμενη high season συγκεντρώνει αρκετούς επισκέπτες, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να πάτε στην παραλία Αγιοφύλλι πρωινές ώρες ή απογευματινές και να μείνετε μέχρι τη δύση του ηλίου.

πηγή