Πάνω από 765.000 υπογραφές στο ψήφισμα για τα Τέμπη – Πώς ψηφίζουμε

Αναλυτικά τα πέντε βήματα που απαιτούνται για να υπογράψουμε για αναθεώρηση Συντάγματος και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Περισσότερες από 765.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει το ψήφισμα που ανήρτησε στο change.org η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης, μίας από τα 57 θύματα στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Είναι η πρόεδρος της οργάνωσης «Τέμπη 2023», της οργάνωσης που αγωνίζεται για τη δικαίωση των θυμάτων του φρικτού δυστυχήματος.

«Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει μετην ηθική ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα που φιλοδοξεί να ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο υπογραφές.

Πώς ψηφίζουμε

Στη διεύθυνση change.org έχει αναρτηθεί το ψήφισμα για τα Τέμπη. Θα το βρείτε εδώ.

1 Στο πεδίο δεξιά, συμπληρώνουμε το ονοματεπώνυμο και το email μας.

2 Επιλέγουμε αν θέλουμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από το change.org.

3 Μεταφερόμαστε σε μία σελίδα που θα μας ρωτήσει αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε κάποια δωρεά (Προσοχή: μπορούμε να αρνηθούμε. Αν αποφασίσουμε να κάνουμε δωρεά, το ποσό που διαθέτουμε ΔΕΝ θα ενισχύσει τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, αλλά το ίδιο το change.org., δηλαδή την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα)

4 Αν δεν θέλουμε να κάνουμε δωρεά, επιλέγουμε απλώς το κουτάκι με την κοινοποίηση (αντί της κατάθεσης χρημάτων).

5 Η πλατφόρμα μάς στέλνει στο email που δηλώσαμε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Μόνο αν πατήσουμε επιβεβαίωση στο μήνυμα στο email μας, θεωρείται έγκυρη η υπογραφή μας. Αν όχι, η ψήφος δεν καταγράφεται, καθώς θεωρείται ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

πηγή