Στην Ελλάδα ο δρόμος που έγινε viral και μάγεψε τον πλανήτη

Ένα ασφάλτινο μονοπάτι σπάνιας φυσικής ομορφιάς κρύβεται στην καρδιά της Κοιλάδας των Ονείρων, τη Βάλια Κάλντα, προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς, έχοντας καταξιωθεί στην παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού χάρη στη σπάνια φυσική ομορφιά που κρύβουν τα δεκάδες νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας υπολείπονται σε ομορφιά, γεγονός που το αντιλαμβάνεται κανείς από τις αντιδράσεις που ακολουθεί η προβολή τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Τελευταία παράδειγμα αποτελεί ένα δρόμος που κρύβεται στην καρδιά της Βάλια Κάλντα, την περίφημη κοιλάδα των ονείρων.To ασφάλτινο μονοπάτι ανέδειξε ο video creator Δημήτρης Καρβέλης συγκεντρώνοντας τα διθυραμβικά σχόλια των χρηστών γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Το post με τον ονειρικό δρόμο στην κοιλάδα της Βάλια Κάλντα συγκέντρωσε περισσότερα από 31.000 likes, τραβώντας την προσοχή χρηστών από ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Βάλια Κάλντα βρίσκεται στην Πίνδο, στα όρια των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων και αποτελεί τμήμα του Εθνικού Δρυμού. Η συνολική έκταση αγγίζει το Δρυμού αγγίζει τα 69.000 στρέμματα, ενώ η κοιλάδα των ονείρων καταλαμβάνει έκταση περίπου 34.000 στρεμμάτων.

Εντός της προστατευόμενη περιοχής δεν υπάρχουν οικισμοί γεγονός που καθιστά τον συγκεκριμένο Δρυμό τον σημαντικότερο της χώρας. Εκτός των άλλων, ο Δρυμός της Πίνδου αποτελεί έναν από τους τελευταίους βιότοπους ζώων, όπως η καφέ αρκούδα.

πηγή