Αγίου Πνεύματος: 8 νησιά ιδανικά για το τριήμερο -Τοπ παραλίες, γραφικά χωριά και εκλεκτοί μεζέδες

Ο Άγιος Νικήτας είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά/ Φώτο:Shuttertock

Οι καλύτερες αποδράσεις σε πανέμορφα νησιά για να ξεφύγετε από την πόλη το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι η τέλεια αφορμή για να αποδράσουμε από την πόλη και να απολαύσουμε μίνι διακοπές στα όμορφα και γραφικά νησιά της χώρας μας. Βραβευμένες παραλίες με καταγάλανα νερά, γραφικά χωριά και παραδοσιακά ταβερνάκια είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας και όλα όσα θέλουμε να κάνουμε στα πανέμορφα ελληνικά νησιά. Κάθε μέρος της Ελλάδας κρύβει όμορφα νησιά για κάθε γούστο όπου τα περισσότερα γίνονται πόλος έλξης των τουριστών ανά τον κόσμο. Κυκλαδίτικα, νησιά των Σποράδων, του Αργοσαρωνικού και των Επτανήσων μπαίνουν στον κάδρο των διακοπών μας προκειμένου να περάσουμε όμορφα και να απολαύσουμε το τελευταίο επίσημο τριήμερο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αγίου Πνεύματος στην Πάρο

Η Πάρος παραμένει σταθερά στους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, καθώς συνδυάζει το τρίπτυχο της επιτυχίας: φανταστικές παραλίες, γραφικά χωριά και έντονη νυχτερινή ζωή. Πρόκειται για ένα νησί με πολλά πρόσωπα αφού μπορούν να περάσουν το ίδιο όμορφα από οικογένειες με μικρά παιδιά μέχρι παρέες και ζευγάρια .Από τα δυνατά χαρτιά του νησιού είναι αναμφισβήτητα οι παραλίες με τα καταγάλανα νερά όπου θα ευχαριστηθείτε τις βουτιές σας και την ηλιοθεραπεία με φόντο τα νερά του Αιγαίου. Από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες του νησιού είναι οι Κολυμπήθρες με τους εντυπωσιακούς βράχους σαν γλυπτά, η Χρυσή Ακτή με την χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά, η Σάντα- Μαρία που όταν έχει άνεμο είναι η ιδανική για τους surfers και το Μοναστήρι με ρηχά νερά, ιδανική επιλογή για μικρά παιδιά.

αποράσεις αγίου πνεύματος Λεύκες Πάρος

Το χωριό Λεύκες στη Πάρο/ Φώτο:Shuttertock

Τα σοκάκια στη γραφική Νάουσα ξελογιάζουν τους επισκέπτες και είναι η σούπερ επιλογή για βόλτα στα σοκάκια, ενώ θα βρείτε πολλά τουριστικά μαγαζιά, εστιατόρια και μπαράκια με ψαγμένα cocktails. Το ίδιο όμορφα είναι και τα νησιά της Πάρου με την Μάρπησσα, τις Λεύκες και τον Πρόδρομο να αξίζουν σίγουρα τη βόλτα σας, ενώ η Αντίπαρος είναι πάντα μια σταθερή επιλογή.

προορισμοί Αγίου ΠΝεύματος Πάρος

Φώτο:Shuttertock

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Κολυμπήθρες Πάρος

Η παραλία Κολυμπήθρες/ Φώτο:Shuttertock

Η Πάρος έχει πλούσια γαστρονομία και από τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού είναι η Barbarossa όπου η απλή πρώτη ύλη με την φαντασία του σεφ έχει ως αποτέλεσμα μια δημιουργική κουζίνα με πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα. Πιάτα με φρέσκο ψάρι και η ρεβυθάδα είναι από τις τοπ επιλογές του μενού.

Αγίου Πνεύματος στην Ίο

Ένα κυκλαδίτικο νησί, κάπως παρεξηγημένο, μέχρι φυσικά να το γνωρίσετε από κοντά και να ενθουσιαστείτε με τις καταπληκτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, την γραφική Χώρα και φυσικά τη γαστρονομία του τόπου.

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Ιος

Από τα ωραιότερα κυκλαδίτικα νησιά/ Φώτο:Shuttertock

Στην Ίο θα φτάσετε μόνο με καράβι και τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια είναι συχνά, ενώ για να μην ταλαιπωρηθείτε προτιμήστε το express καράβι που θα σας αφήσει στο λιμάνι του νησιού. Στα plus είναι πως έχει τόσο καλή συγκοινωνία που δεν χρειάζεται καν να πάρετε το δικό σας μεταφορικό μέσο, ενώ αν μένετε στο λιμάνι μπορείτε να ανεβαίνετε στη Χώρα μέσα από γραφικά σοκάκια εξερευνώντας την ομορφιά του τόπου.

Η Ίος έχει καταπληκτικές παραλίες με το Μαγγανάρι, τον Μυλοπότα και την Αγία Θεοδότη να είναι από τις πιο δημοφιλείς του νησιού και όχι άδικα. Στη πρώτη παραλία αξίζει να πάτε εν πλω με καραβάκι και φυσικά να περάσετε εκεί την ημέρα σας τρώγοντας στο γραφικό ταβερνάκι με την παραδοσιακή κουζίνα πάνω στη θάλασσα, ενώ η δεύτερη είναι η πιο κοσμοπολίτικη.

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Ίος

Φώτο: Shuttertock

προορισμοί Αγίου ΠΝεύματος Μαγκανάρι Ίος

Η παραλία Μαγκανάρι στην Ίο/ Φώτο:Shuttertock

Από τη Χώρα της Ίου αξίζει να δείτε το ηλιοβασίλεμα που χωρίς υπερβολή συναγωνίζεται της γειτονικής Σαντορίνης και θα σας ενθουσιάσει, ενώ μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια θα σας ανταμείψει.

Στάση για φαγητό θα κάνετε στο Κατώγι στη Χώρα, ένα ωραίο μεζεδοπωλείο με αυλή, νόστιμα πιάτα και ακαταμάχητα cocktails. Δοκιμάστε τα χειροποίητα ζυμαρικά και τα μπιφτεκάκια με ούζο -πριν πάτε να κάνετε κράτηση.

Σπέτσες

προορισμοί Αγίου ΠΝεύματος Σπέτσες

Φώτο: Shuttertock

Οι Σπέτσες θεωρούνται ένας all time classic προορισμός και κοντινός στην Αθήνα όπου μπορείτε να φτάσετε στο νησί είτε με το καράβι,είτε να πάτε οδικώς μέχρι την Κόστα και να περάσετε απέναντι με το θαλάσσιο ταξί. Στο νησί του Αργοσαρωνικού θα απολαύσετε βόλτες με τα πόδια, ενώ μια καλή επιλογή είναι να νοικιάσετε ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας. Η βόλτα από την Ντάπια μέχρι το Παλιό Λιμάνι είναι από τις ωραιότερες, χωρίς να παραλείψετε να περπατήσετε και στα σοκάκια μέσα με τα αρχοντικά να στέκουν επιβλητικά δίνοντας μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική στον τόπο. Μια επίσκεψη στο σπίτι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνα, που είναι πλέον μουσείο, αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμα σας για να γνωρίσετε την ιστορία της γυναίκας που σημάδεψε την Ελληνική Επανάσταση.

Οι Σπέτσες δεν είναι από τα νησιά που ξετρελαίνεται ο επισκέπτης με τις παραλίες του, ωστόσο τα νερά είναι πεντακάθαρα και δεν χρειάζονται πολύωρες μετακινήσεις για να απολαύσετε τη βουτιά σας.

προορισμοί Αγλιου πνεύματος Σπέτσες

Από τους ωραιότερους προορισμούς στον Αργοσαρωνικό/ Φώτο: Shuttertock

Στάση για φαγητό μπορείτε να κάνετε στην πλατεία Ρολόι για να απολαύσετε burger, για πιο παραδοσιακή κουζίνα στο Νερό της Αγάπης, το ψάρι αλά Σπετσιώτα είναι τοπικό και στο Bikini για να ολοκληρώσετε την βραδιά σας με cocktails και χορό δίπλα στη θάλασσα.

Αγίου Πνεύματος στη Σκύρο

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Σκύρος

Η Σκύρος/ Φώτο: Shuttertock

Η Σκύρος είναι το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων με παράξενη άγρια ομορφιά που αν τη γνωρίσετε θα ανακαλύψετε την αρχοντιά και την μαγεία που κρύβει αυτός ο προορισμός- διαμάντι. Η Σκύρος είναι από τα νησιά που θα κάνετε ήρεμες διακοπές, θα κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα νερά, θα ευχαριστηθείτε βόλτες στη Χώρα και θα δοκιμάσετε τέλεια και οικονομική αστακομακαρονάδα- ένα πιάτο σήμα κατατεθέν του νησιού.

Από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού είναι ο Άγιος Πέτρος με τα γαλαζοπράσινα νερά, η Κυρά- Παναγιά που σε κάποια σημεία θα βρείτε φυσική σκιά από τα δένδρα, η Καλαμίτσα που είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού με βότσαλο και κατάλληλη για όσους κάνουν σερφ και τα Πουριά που έχουν πολύ ιδιαίτερα βράχια.

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Σκύρος

Φώτο:Shuttertock

Η Σκύρος είναι ένας τόπος με πλούσια ιστορία και έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία για να επισκεφτείτε, ενώ μην παραλείψετε μια βόλτα στα γραφικά χωριά της για να γνωρίσετε καλύτερα το νησί. Σίγουρα η Χώρα που βρίσκεται και σε προνομιακό σημείο θα σας καταπλήξει ευχάριστα και προτείνουμε να περιπλανηθείτε μέσα στα όμορφα γραφικά της σοκάκια.

Στάση για φαγητό θα κάνετε στο παραδοσιακό οινομαγειρείο. Καφενείο «Μπάρμπα Γιάννης και Μαρίτσα» για να δοκιμάσετε κεφτεδάκια, κολοκυθοκρεφτέδες, ντόιπια φάβα και πολλά ακόμα μερακλίδικα μεζεδάκια με την καλύτερη πρώτη ύλη.

Αγίου Πνεύματος στη Λευκάδα

προορισμοί Αγίου ΠΝεύματος Λευκάδα Άγιος Νικήτας

Ο Άγιος Νικήτας είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά/ Φώτο:Shuttertock

Η Λευκάδα δεν θέλει πολλές συστάσεις με τις παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί να είναι από μόνες τους το σήμα κατατεθέν του νησιού. Κοσμοπολίτικη αύρα, παραλίες με τιρκουάζ, βαθιά νερά και γραφικά χωριά θα επιστρέψετε σ΄ αυτόν τον ξεχωριστό τόπο ξανά κι ξανά. Τα ψαροχώρια Βασιλική και Άγιος Νικήτας είναι από τα ωραιότερα της Λευκάδας και μάλιστα τα κατάλληλα μέρη για να περάσετε οικογενειακές ξέγνοιαστες διακοπές. Το κοσμοπολίτικο Νυδρί έχει αέρα άλλης εποχής και από εκεί ξεκινάνε πολλές ημερήσιες κρουαζιέρες τόσο γύρω από το νησί, όσο και στα κοντινά νησιά του Ιονίου, όπως Κεφαλλονιά και Ιθάκη.

Εκτός από τις γνωστές παραλίες η Λευκάδα, το νησί του Ιονίου που φτάνετε οδικώς, διαθέτει πολλές ακόμα και μάλιστα βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία, όπως το Κάθισμα, ο Άη- Γιάννης και η Γύρα.

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Πόρτο Κατσίκι

Η παραλία Πόρτο-Κατσίκι/ Φώτο: Shuttertock

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Λευκάδα

Φώτο: Shuttertock

Η γαστρονομία του νησιού βασίζεται στα ψάρια, τα θαλασσινά, τις φακές Εγκλουβής και τα λουκάνικα Λευκάδας που είναι πολύ ιδιαίτερα σε γεύση, ενώ από τα παραδοσιακά φαγητά που θα βρείτε στα ταβερνάκια είναι χέλι στο φούρνο, σουπιές μαγειρεμένες στο μελάνι τους, κάβουρες γεμιστοί με ρύζι και ο κόκοτος, δηλαδή ο κόκορας που φτιάχνεται σούπα ή κοκκινιστός με μακαρόνια.

Αγίου Πνεύματος στη Σκιάθο

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Σκιάθος

Παραθαλάσσιος οικισμός στη Σκιάθο/ Φώτο:Shuttertock

Το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων είναι από τους τοπ προορισμούς για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές και από τις πρώτες επιλογές όσων αγαπάνε την βραδινή διασκέδαση. Πέρα από όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά στη Σκιάθο ο επισκέπτης έχει την πολυτέλεια να απολαύσεις ένα πλούσιο πρόγραμμα εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Από τις παραλίες του νησιού που αξίζουν τις βουτιές σας είναι οι ξακουστές Κουκουναριές, μάλιστα θεωρείται από τις καλύτερες της Μεσογείου, τα Λαλάρια που είναι προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα, οι Αχλαδιές, τοπ για οικογένειες, και η Μπανάνα που είναι γνωστή για τα beach parties που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι.

Τα Λαλάρια προοριοσμοί Αγίου Πνεύματος

Τα Λαλάρια/ Φώτο: Shuttertock

Η Χώρα της Σκιάθου είναι πάντα το σημείο συνάντησης και το μέρος με την έντονη νυχτερινή ζωή, ενώ από τα γραφικά χωριά του νησιού είναι ο Τρούλος και τα Καλύβια – μπορείτε να τα συνδυάσετε με κολύμπι και στάση για φαγητό.

Αγίου Πνεύματος στη Ζάκυνθο

Η Ζάκυνθος είναι από τα γνωστότερα νησιά του Ιονίου όπου προσελκύει τουρίστες από κάθε μέρος του κόσμου συνδυάζοντας τις όμορφες παραλίες με τα καταγάλανα νερά και τη βραδινή διασκέδαση. Από τα ωραιότερα σημεία του νησιού είναι η Μπόχαλη, η οποία βρίσκεται πάνω από τη Ζάκυνθο, έχει θέα στο νησί και είναι από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες. Η καλύτερη ώρα για να την επισκεφτείτε είναι στη δύση του ηλίου, μόνο που φροντίστε να φτάσετε νωρίτερα για να βρείτε ένα ωραίο μέρος να το απολαύσετε. Το Τσιλιβί είναι από τους πιο οικογενειακούς οικισμούς, ενώ στη περιοχή βρίσκεται το water park που θεωρείται από τα καλύτερα της Ευρώπης.

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Ζάκυνθος

Από τη ΜΠόχαλη έχετε «πιάτο» το νησί/ Φώτο:Shuttertock

Μια μονοήμερη εκδρομή στο Ναυάγιο αξίζει το χρόνο σας για να δείτε το σημείο που λατρεύουν οι επισκέπτες και φυσικά να κολυμπήσετε σε καταγάλανα νερά. Επιπλέον, αξίζει να νοικιάσετε βαρκάκι για να πάτε στις Γαλάζιες Σπηλιές και φυσικά να κάνετε το μπάνιο σας χωρίς συνωστισμό.

Οι Βενετσιάνοι έδωσαν το όνομα στο νησί «Το Φιόρο του Λεβάντε» τονίζοντας έτσι τα πλούσια αρωματικά βότανα και τα λουλούδια που έχει το μέρος.

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Ζάκυνθος Ναυάγιο

Το ξακουστό Ναυάγιο/ Φώτο:Shuttertock

Στο πρόγραμμα σας αξίζει να βάλετε μια επίσκεψη σε οινοποιεία της περιοχής όπου τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά αρκετές ενδιαφέρουσες ετικέτες με το κρασί των Επτανήσων.

Αγίου Πνεύματος στη Σαντορίνη

προορισμοί Αγίου Πνεύματος Σαντορίνη

Φώτο:Shuttertock

Η Σαντορίνη είναι από τους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως με την ακαταμάχητη ομορφιά του φυσικού τοπίου να προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Το ηφαίστειο ήταν η αφορμή για να ξαναχτιστεί το νησί παίρνοντας τη σημερινή του μορφή που πραγματικά το κομμάτι της καλντέρας κόβει την ανάσα όσες φορές και να την επισκεφτείτε, ενώ η ρομαντική και πιο ήσυχη Οία γίνεται πόλος έλξης ιδιαίτερα την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Στην Οία βρίσκεται και το ξακουστό βιβλιοπωλείο Atlantis -ακόμα και αν δεν επιθυμείτε να αγοράσετε κάποιο βιβλίο αξίζει το χρόνο να του ρίξετε μια ματιά.

Τα Φηρά με θέα στο Αιγαίο είναι τόσο γραφικά που δεν θα χορταίνεται τις βόλτες ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες γωνίες για την επόμενη φωτογραφία σας, ενώ η Σαντορίνη έχει και χωριά που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του τουρίστα με την ενδιαφέρουσα κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική τους. Από τους πιο οικογενειακούς οικισμούς είναι η Περίσσα, ενώ από τα ωραιότερα χωριά είναι ο Πύργος, ένα μεσαιωνικό χωριό που στέκεται επιβλητικό σαν να κοιτάζει από κάθε σημείο το νησί.

προορισμοί αγίου Πνεύματος Σαντορίνη

Η παραλία μετους κόκκινους βράχους/ Φώτο:Shuttertock

προορισμοί Αγίου Πνεύματις Σαντορίνη

Φώτο: Shuttertock

Για κολύμπι θα πάτε στην εντυπωσιακή Κόκκινη παραλία με τους κόκκινους και μαύρους βράχους, στη Περίβολο με τα πεντακάθαρα νερά, προσοχή μόνο γιατί είναι βαθιά, στο κοσμοπολίτικο Καμάρι με την μαύρη άμμο και τα μικρά βότσαλα και στο Μονόλιθο με τα ρηχά νερά και ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Πηγή