Π.Ε. Λευκάδας: Σε εντατικούς ρυθμούς η εξέλιξη των εργασιών για τον Προβλήτα στο Λιμάνι Βασιλικής, προϋπολογισμού 460.000 ευρώ

Δελτίο Τύπου

Σε πολύ εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στο έργο «Συντήρηση Λιμενικής Εγκατάστασης, Αποκατάσταση Λειτουργικών Βαθών, Λειτουργική Αναβάθμιση Προβλήτα Ε/Ο Σκαφών στο Λιμένα Βασιλικής Λευκάδας». Τη Βασιλική επισκέφθηκε χθες (17/6/2021) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου ενημερώθηκε από τον εργολάβο για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η κατασκευή του Προβλήτα (Ράμπας), αλλά και για την εξέλιξη του έργου σύμφωνα με τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα.

Στην παρούσα φάση, γίνεται από δύτες διάστρωση γεωυφάσματος και αδρανών στο βυθό του λιμανιού, και άμεσα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των κυβόλιθων (μπλοκιών), τα οποία κατασκευάστηκαν στο λιμάνι της Πρέβεζας. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε τα μπλόκια να μεταφέρονται, από την Πρέβεζα στη Βασιλική, με πλωτά μέσα, ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση του οδικού δικτύου της Λευκάδας από βαριά οχήματα που μεταφέρουν μεγάλα φορτία, αλλά και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε όχληση.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 460.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 022) και και υλοποιείται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδος με Ανάδοχο την εταιρεία «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΤΕ».

Δείτε στιγμιότυπα από τις εργασίες στο έργο στο σύνδεσμο