Κέντρο Νεότητος: Διαδικτυακές δράσεις στήριξης για παιδιά και εφήβους

Μικροί και μεγάλοι βιώνουν δύσκολες καταστάσεις τον τελευταίο καιρό ως απόρροια της πανδημίας. Η τοπική μας Εκκλησία αντιλαμβάνεται αυτή την έντονη πρόκληση των καιρών και τη σταθερή ανάγκη των παιδιών μας και των οικογενειών τους για καρδιακή επικοινωνία και ουσιαστική συμπαράσταση.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα διοργανώνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ σειρά δράσεων («Αρχονταρίκι καραντίνας», «Διαλόγους Γονέων», «Κατασκήνωση στο σπίτι», ημερίδες για εκπαιδευτικούς και γονείς τις εορτές των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής αντίστοιχα) σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο «σύνδεσμος της ειρήνης» σε μια εποχή που «η αγάπη των πολλών εψύγη»…

Σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. «Παιδανάπτυξη» και μία νέα, άριστα καταρτισμένη επιστήμονα, την κυρία Αναστασία Κούρτη, ειδική παιδαγωγό και εκπαιδευόμενη παιγνιοθεραπεύτρια, προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω δύο ενδιαφέροντα προγράμματα που θα διεξαχθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας “Zoom”:

Το πρώτο, απευθύνεται σε ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ και έχει τον γενικό τίτλο: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ». Στο επίκεντρο του διαλόγου και των συναφών δραστηριοτήτων θα βρεθούν προβληματισμοί, όπως: Πώς βλέπουμε τη νέα κατάσταση; Πώς τη διαχειριζόμαστε; Τι φοβόμαστε; Σε τι ελπίζουμε; Θα διεξαχθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 και ώρα 7.30 – 9.00 μ.μ.

Το δεύτερο, ένα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ θα λειτουργήσει ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6 – 9 ΕΤΩΝ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 και ώρα 6.00 – 7.30 μ.μ. Με αφορμές από το παραμύθι «Τέλεια μέρα για νεύρα» της Lang Suzanne οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από εικαστικά παιχνίδια κ.ά. κατάλληλους για την ηλικία τους τρόπους.

Αναμένεται να είναι δυο όμορφες και εποικοδομητικές παιδαγωγικές εμπειρίες.

Για πρακτικούς λόγους θα μπορούν να γίνουν δεκτοί μέχρι 15 συμμετέχοντες στην κάθε δραστηριότητα, επόμένως χρειάζεται δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2645022415 (εσ.: 22) και 6974795265 (π. Ιωαννίκιος) και ακόμη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: neotita_lefkas@yahoo.gr ή με μήνυμα στο messenger με την επωνυμία: Κέντρο Νεότητας (Λευκάδας – Ιθάκης).

Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης