«Εντυπωσιακά νησιά και 5G» -Η Ελλάδα στις τοπ περιοχές του κόσμου για ψηφιακούς νομάδες

Σαντορίνη / Φωτογραφία: Shutterstoc

«Εξερευνήστε τον Παρθενώνα στο μεσημεριανό σας διάλειμμα, ολοκληρώστε τις εργασίες από τις παραλίες της Μυκόνου». Κάπως έτσι φαντάζεται τη ζωή ενός ψηφιακού νομά στην Ελλάδα η Alex Hattingh, CPO του Employment Hero.

Γράφοντας στο Thrive Global, η Hattingh μοιράζεται τα μυστικά της για τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου όπου μπορεί να ζήσουν οι digital νομάδες. Ανάμεσα σε 11 προορισμούς, όπως Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπαρμπάντος αλλά και Πορτογαλία, βρίσκεται η Ελλάδα. Για την Alex Hattingh η χώρα μας βρίσκεται στην 11η θέση της λίστας των «13», σημειώνοντας ότι ήδη προετοιμάζεται να βγάλει Visa για digital νομάδες.

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Μια χώρα με εντυπωσιακά νησιά και 5G

«Αυτή η τοποθεσία είναι ιδανική για εντυπωσιακά νησιά, απίστευτα θαλασσινά και συναρπαστική ιστορία. Το 5G είναι επίσης διαθέσιμο στις περισσότερες πόλεις, ώστε να έχετε πρόσβαση σε εξαιρετικό WiFi χωρίς να ανησυχείτε», γράφει μεταξύ άλλων.

Οπως αναφέρει και είναι ήδη γνωστό, η Ελλάδα δίνει έκπτωση στον φόρο εισοδήματος για τους ψηφιακούς νομάδες που θα εγκατασταθούν στη χώρα μέσα στο έτος. Η φοροαπαλλαγή έχει διάρκεια 7 ετών και προϋποθέτει ο εργαζόμενος να μην έχει υπάρξει στο παρελθόν φορολογικός κάτοικος της Ελλάδας και να μην έχει αφαιρέσει αντίστοιχη θέση εργασίας από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την CPO, το κόστος ενοικίου στην Αθήνα είναι το μισό σε σύγκριση με το Λονδίνο και αυξάνεται λίγο εάν ο ψηφιακός νομάς επιλέξει να ζήσει σε κάποιο δημοφιλές νησί.

Η λίστα προορισμών για ψηφιακούς νομάδες

 1. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
 2. Νησιά Μπαρμπάντος
 3. Νησιά Κέιμαν
 4. Κόστα Ρίκα
 5. Κροατία
 6. Τσεχία
 7. Ντουμπάι
 8. Εσθονία
 9. Γεωργία
 10. Γερμανία
 11. Ελλάδα
 12. Μεξικό
 13. Πορτογαλία

Πηγή