Εργαστήρια και δρασεις του topos:lefkada

Το Μυστήριο με το απατηλό παστέλι εξελίσσεται…!

Στο πλαίσιο του topos:lefkada σχεδιάζεται το συμμετοχικό διαδραστικό παιχνίδι “Το Μυστήριο με το Απατηλό Παστέλι”. 40 τυχεροί έλαβαν ένα κουτί στην πόρτα τους με καλούδια από τη Λευκάδα το οποίο θα τους βοηθησει να λύσουν το Μυστήριο με το Απατηλό Παστέλι! Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με τους Heritage of Taste και έχει σαν στόχο την προβολή της ιδιαίτερης κουλτούρας της Λευκάδας μέσα από την γαστρονομική της παράδοση. Σαν αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Λευκάδας επιλέχθηκαν τα λαδοκούλουρα, το κρασί βερτζαμί, οι φακές εγκλουβής, παραδοσιακά γλυκά όπως το παστέλι, η συκομαΐδα και το μαντολάτο, το ηδίποτο ροζολί και αφεψήματα με τοπικά θεραπευτικά βότανα.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους παραγωγούς που απάντησαν στο κάλεσμα του topos:lefkada:  Το Αρτοποιείο «Καλού”, το Ζαχαροπλαστείο Σταύρακας, το οινοποιείο Καρσάνικος, τις πρωτοβουλίες Rythm of Nature και Foodpath καθώς και το καφέ Λυτράτα στην Εγκλουβή.

Οι παραγωγοί προσέφεραν τα προϊόντα τους και, μέσα από την λογική ενός παιχνιδιού Escape Room, οι συμμετέχοντες θα αρχίσουν να ξετυλίγουν το μυστηριο. Το παιχνίδι θα λάβει χώρα στο διαδίκτυο το Σάββατο 6/2 και την Κυριακή 7/2!

“ευχάριστη έκπληξη και ορεκτικό περιεχόμενο! ανυπομονώ να παίξουμε! “
“Σήμερα ήρθε το λίαν καλαίσθητο πακέτο. Είναι μία απροσδόκητη έκπληξη.
Μέχρι στιγμής τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια.”
“ υπέροχο! Μπράβο σας! τα έφαγα όλα ελπίζω να μη χρειάζονται για το παιχνιδι.”
“Παρέλαβα το κουτί με τα καλούδια από το Απατηλό παστέλι! Μα τι υπέροχο!! ¨Έχω ξετρελαθεί! ” 

Το topos:lefkada έχει αρχίσει τις δράσεις του από τον Νοέμβριο του 2020 εμπλέκοντας μια πληθώρα καλλιτεχνών, άτυπων ομάδων και το ευρύ κοινό τόσο από την Λευκάδα όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Εργαστήρια φωτογραφίας, χαρτογράφησης, ήχου, τοιχογραφίας, για ενήλικους και παιδιά, κάνουν την αρχή για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες.

Μην ξεχνάτε ότι ακόμη μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τα επόμενα εργαστήρια και δρασεις του topos, Ο τόπος σαν ρυθμός της φύσης, με εκπαιδευτή τον Άρη Κοκότση, Ο τόπος σαν σύμωολο εαυτού, με την Νιόβη Σταυροπούλου, O τόπος σαν θέατρο με την Γιολάντα Μαρκοπούλου, και Επι τόπου με την Δήμητρα Κονδυλάτου

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια μας και για περισσότερες πληροφορίες για το topos:lefkada.

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: