Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: 5 προορισμοί με αυτοκίνητο – Γραφικά χωριουδάκια, κρυστάλλινες παραλίες, ένα και μοναδικό νησί

Από την Αθανασιάδου Βιολέττα

Το προηγούμενο διάστημα η πανδημία του κορωνοϊού μας είχε περιορίσει όλους στο σπίτι. Δεδομένου όμως ότι τα πράγματα βαίνουν καλύτερα και εφαρμόζεται η σταδιακή άρση των μέτρων, δειλά δειλά σκεφτόμαστε τις πρώτες μας διακοπές.

Και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για road trip!

Γιατί διακοπές με το αυτοκίνητο

Για πολλούς και διάφορους λόγους, τόσο οικονομικούς όσο και… ψυχολογικούς.

Άλλωστε μετά από περίπου δυόμιση μήνες εγκλεισμού, οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε πού και πώς θα πάμε φέτος διακοπές, αφού η ιστορία με τον Covid-19 δεν έχει τελειώσει. Και μπορεί πλέον από τις 25 Μαΐου οι μετακινήσεις σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές, την Κρήτη και τα νησιά να είναι ελεύθερη, όμως το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι αυτό που θεωρείται αυτή τη στιγμή η νέα ταξιδιωτική τάση εν μέσω πανδημίας.

Μα πού να πάω;

Οι επιλογές είναι άπειρες. Όμως γι΄αυτό το πρώτο τριήμερο επιλέξαμε για εσάς κοντινούς προορισμούς χωρίς πολυκοσμία, καθώς αυτό το καλοκαίρι η αποφυγή συνωστισμού είναι το ζητούμενο.

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Με τον Πάρνωνα να υψώνεται από πάνω του και με την άκρη του να βρέχεται από το Μυρτώο Πέλαγος, το Κυπαρίσσι δεν είναι απλώς ένας παραθαλάσσιος προορισμός για διακοπές, αλλά ένα μέρος με ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.

Χτίστηκε σε αυτό το σημείο για λόγους ασφάλειας από τους πειρατές, την περίοδο κατά την οποία λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου. Αργότερα, βέβαια, κι όταν πέρασε ο κίνδυνος, οι κάτοικοι προχώρησαν στη δημιουργία κι άλλων παραθαλάσσιων οικισμών, όπως της Παραλίας και της Μητρόπολης.

Μέρος προφυλαγμένο από τη μάστιγα του μαζικού τουρισμού, τόσο καθαρό και τακτοποιημένο που σε κάνει να πιστεύεις πως δεν είσαι στην Ελλάδα. Ενας παραδοσιακός οικισμός πλάι στη θάλασσα, μέσα στο ανάγλυφο των καταπράσινων βουνών, με τα απολύτως απαραίτητα για ήρεμες διακοπές.

 

View this post on Instagram

 

…no filter! #mezonette_arokaria #kyparissi #kyparissilakonias #visitgreece

A post shared by mezonette arokaria , Kyparissi (@mezonette_arokaria) on

Αυτή η απομόνωση και γαλήνη που προσφέρει, είναι που έχει προσελκύσει κατά καιρούς ουκ ολίγες διασημότητες όπως το ζεύγος Μπους και την αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αυτή την περίοδο μάλιστα που είναι αρχές καλοκαιριού θα απολαύσετε το Κυπαρίσσι στα καλύτερά του με απάτητες ακτές και βοτσαλωτές παραλίες, ενώ όλο το χρόνο η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορίες και περιπάτους σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.

 

View this post on Instagram

 

Grandeur. #mezonette_arokaria #kyparissi #kyparissilakonias #visitgreece

A post shared by mezonette arokaria , Kyparissi (@mezonette_arokaria) on

Πώς θα πάω: Το Κυπαρίσσι απέχει από την Αθήνα 4 ώρες. Εμείς σας προτείνουμε τη διαδρομή από Αθήνα, όπου ακολουθείτε την εθνική οδό Ε94 για Κόρινθο και Τρίπολη με την Ε65. Μετά τη Τρίπολη παίρνετε την έξοδο για Σπάρτη, Γεράκι, Άγιο Δημήτριο και Κυπαρίσσι.

 

View this post on Instagram

 

#Greece #morningview#v#sunshine # #sealover #olivetree #greeksummers#kyparissilakonias

A post shared by Eugenia (@eugrov) on

Πού θα μείνω: Γι’ αυτήν την πρώτη εξόρμηση στα χρόνια του κορωνοϊού προτείνουμε για τη διαμονή σας να επιλέξετε Airbnb και να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας στην καθαριότητα.

Για το τριήμερο του Αγιου Πνεύματος (6-8/6/2020) βρήκαμε ενδεικτικά για δύο άτομα ωραιότατα σπιτάκια με θέα ή χωρίς στο Κυπαρίσσι Λακωνίας με τιμές που ξεκινούν από 41€ ανά διανυκτέρευση και φτάνουν τα 130€.

 

View this post on Instagram

 

#summer#greece#peloponnese#lakonia#kyparissi#kyparissilakonias#greekbeaches#parnonas#parnonas_mountain#

A post shared by chris_ma (@christos_maroulis) on

Ροβιές Εύβοιας

Ανεπηρέαστη από τον μαζικό τουρισμό η Βόρεια Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια διήμερη εκδρομή ή για χαλαρωτικές διακοπές.

 

View this post on Instagram

 

relaxing the whole day at the beach until sunset

A post shared by live your one life ♡ (@_himmel_dich_) on

Επιλέξαμε το χωριό Ροβιές, που είναι ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα στη δυτική πλευρά της Βόρειας Εύβοιας, δίπλα στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Αιδηψού, αλλά φυσικά οι επιλογές είναι πολλές.

Το όμορφο χωριό σε συνδυασμό με την πεντακάθαρη θάλασσα και το εντυπωσιακό τοπίο που το περιβάλλει το καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου.

Η παραλία με την καταγάλανη θάλασσα είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες με μικρά παιδιά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Δημητρης Κουλοχερης (@dimitris_kouloxeris) on

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Ροβιών είναι και ο Ενετικός πύργος του 1256, που υψώνεται επιβλητικός μέσα στο χωριό. Αξίζει να επισκεφθείτε την γυναικεία μονή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, η οποία είναι κτισμένη σε μία πανέμορφη τοποθεσία πολύ κοντά στον δρόμο Λίμνης- Ροβιών- Αιδηψού, στη θέση παλιότερης μονής Ταξιάρχης.

Πώς θα πάω: Για να φτάσετε στις Ροβιές της Βόρειας Εύβοιας ακολουθήστε τη διαδρομή προς Χαλκίδα. Φτάνοντας εκεί, ακολουθήστε τις πινακίδες που αναγράφουν βόρεια Εύβοια, Προκόπι ή Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα συναντήσετε και νέες πινακίδες στις οποίες θα αναφέρονται η Λίμνη Ευβοίας και ο τελικός σας προορισμός που είναι οι Ροβιές. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι το καταπράσινο τοπίο και το δάσος που διασχίζετε με το αυτοκίνητό σας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ροβιές,Ευβοίας-Rovies,Euboia (@rovies_evoias) on

Πού θα μείνω: Για μια τετραμελή οικογένεια οι επιλογές για Airbnb είναι πολλές με τις τιμές να ξεκινούν από 36€ και να φτάνουν τα 74€ ανά διανυκτέρευση.

Λιμένι Μάνης

Ότι και να πούμε για το Λιμένι της Μάνης είναι λίγο, αφού την ομορφιά του δεν μπορεί κανείς να την περιγράψει με λέξεις.

Είναι ίσως ο πιο γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός της Μέσα Μάνης που καθηλώνει με την άγρια ομορφιά του και τα διάφανα νερά του και αποτελεί ιδανικό μέρος για τις πρώτες διακοπές του καλοκαιριού.

Βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και περίπου 27 χιλιόμετρα από το Γύθειο ενώ το μόνο σίγουρο είναι πώς από εκεί θα φύγετε με το μυαλό γεμάτο όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Μια λωρίδα επίγειου παραδείσου με πέτρινα σπίτια πάνω στο νερό.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η ιστορία του. Πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων, το Λιμένι φορτώνεται τη βαριά ιστορία της οικογένειας που έδρασε στα χρόνια της Επανάστασης, καθώς και τον μύθο που την ακολουθεί, σύμφωνα με τον οποίο ο παππούς του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Γεώργιος, παντρεύτηκε μια νεράιδα που συνάντησε σε απόμερη παραλία. Έκτοτε ολόκληρη η οικογένεια αποκαλούνταν «νεραϊδογέννητη», χάρη στην εντυπωσιακή ομορφιά της. Εδώ επίσης το παλάτι του Πετρόμπεη, με τον τετραώροφο πύργο και τα τοξωτά ανοίγματα, επιβάλλεται στο τοπίο με την παρουσία του.

Εκτός από το Παλάτι του Πετρόμπεη και τα όμορφα τοπία αξίζει να δείτε τα γραφικά εκκλησάκια όπως το εκκλησάκι του Aγίου Σώστη.

Επιπλέον, οι γραφικές ταβερνούλες είναι ιδανικές για φρέσκο ψάρι και χαλάρωμα μπροστά στη θάλασσα που απλώνεται στα πόδια σας.

 

View this post on Instagram

 

It feels like summertime #limeni #beautifulgreece #nofilternecessary

A post shared by COSTA • 26 • SYDNEY (@cd.k) on

Πώς θα πάω: Θα περάσετε πρώτα από τη Σπάρτη. Είναι μία απόσταση 225 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Θα ακολουθήσετε την κατεύθυνση προς το Γύθειο και στη συνέχεια θα ακολουθήσετε το δρόμο προς την Αρεόπολη η απόσταση της οποίας είναι 72 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να παραλείψετε να περιηγηθείτε στην Αρεόπολη. Έπειτα θα κατηφορίσετε όπως σας οδηγεί ο δρόμος. Θα διανύσετε μία απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων και θα φτάσετε στο Λιμένι.

Πού θα μείνω: Ενδεικτικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μπορείτε να νοικιάσετε Airbnb στο Λιμένι αλλά και στα πέριξ με τις τιμές να ξεκινούν από 18€ και να φτάνουν τα 94€ ανά διανυκτέρευση.

Λευκάδα

Και πάμε τώρα κάπου πιο κλασικά και κοσμοπολίτικα. Ο λόγος για τη Λευκάδα που συνδυάζει άψογα στοιχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας με τις ομορφιές ενός νησιού.

 

View this post on Instagram

 

You will fall in love with Lefkada’s landscape, amazing beaches and turquoise waters. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Discover the best things to see and do in Lefkada island via our link bio. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ @lefkadaslowguide #lefkadaslowguide #lefkada #lefkadaisland #lefkas #comebycar #ionianislands #greekbeaches #greekislands #summer2020 #vacationing #beachphorography #bestbeaches #beachlife #vitaminsea #rocks #crystalclearwater #holidays #travelgram #instatravel #travelinspiration #greekvacation #islandlife #whitesand #beachaholic #beachparadise #wanderlustlife #travelpics #travelpassion #traveldestination #traveldaily

A post shared by Lefkada Slow Guide (@lefkadaslowguide) on

Αφού λοιπόν θα βρεθείτε στη Λευκάδα επιβάλλεται να γνωρίσετε τις παραλίες του νησιού με τα κρυστάλλινα νερά. Το Κάθισμα είναι ιδανικό για θαλάσσια σπορ, ενώ η εξωτική παραλία των Εγρεμνών και το διάσημο Πόρτο Κατσίκι είναι μερικές μόνο από τις πολλές επιλογές για τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές. Αν είστε λάτρεις του windsurfers και kite surfers τότε η παραλία του Άι-Γιάννη και η Βασιλική, είναι ό,τι πρέπει!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Monk (@monkomedia_) on

 

View this post on Instagram

 

Up close and personal @ccwindsurf

A post shared by Sam Green (@samaus533) on

Η Λευκάδα φημίζεται επίσης για τις μοναδικές της γεύσεις. Βουνό και θάλασσα συνδυάζουν ένα γαστρονομικό μωσαϊκό. Από καλαμάρι γόνο μέχρι φρυγαδέλι και από ξιφία μέχρι αρνί στις κληματόβεργες.

Στο Νυδρί, πρώην ψαροχώρι, που έχει μετεξελιχθεί στο πιο κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού, μπορείτε να απολαύσετε το βράδυ το ποτάκι σας αλλά και τις βόλτες σας.

Πώς θα πάω: Με την προσθήκη της Ιονίας Οδού στον χάρτη, αυτό το ταξίδι Αθήνα – Λευκάδα είναι και επισήμως weekend destination. Μόλις 359 χιλιόμετρα από την Αθήνα με τα 300 από αυτά σε έναν ταχύ, κλειστό και ασφαλή σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, ούτε που θα καταλάβετε πως θα φτάσετε.

Πού θα μείνω: Οι προτάσεις διαμονής είναι πολλές και διαφορετικές με τις τιμές στο Airnb να ξεκινούν από 39€ και να φτάνουν τα 65€. Πάντως αν είστε σκληραγωγημένοι και θέλετε να ζήσετε την εμπειρία κάμπινγκ ή είστε εξοικειωμένοι με το κάμπινγκ και ό,τι αυτό συνεπάγεται, στις παραλίες της Λευκάδας μπορείτε να το ζήσετε. Διότι υπάρχουν πολλά οργανωμένα κάμπινγκ στο νησί με πολλές ανέσεις.

 

View this post on Instagram

 

===================================== Greece ===================================== P H O T O B Y @eleannamphoto ===================================== C O N G R A T U L A T I O N S ===================================== D A T E 18/5/2020 C H O S E N B Y @xenia_psyllaki ===================================== I D T A G #hpt_eleannamphoto F O L L O W @houses_phototrip T A G #houses_phototrip Member of @phototrip_hubs_team ===================================== VISIT THE HUBS OF OUR FAMILY: @awesome_phototrip @portraits_phototrip @bw_phototrip @minimal_phototrip @drone_phototrip VISIT THE FRIENDLY HUBS: @kings_greece @urban_greece ====================================== #casasecasarios #la_houses #la_daw #houses_ofthe_world #total_houses #be_one_houses #beautifulhouseoldandnew #houseportrait #architecture #houses #houseandmore #thisplacematters #chasing_facades #archi_ologie #beautifulhouse #architecture_best #housestalker #archidaily #archilovers #architecturelovers #architecturephotography #awesome_phototrip #cottage #cottagesandbungalows #house #greece #lefkas #lefkada

A post shared by Houses Photo Trip® (@houses_phototrip) on

Βίλια Αττικής

Για το τέλος αφήσαμε κάτι εντελώς κοντά στην Αττική σε περίπτωση που είστε πολύ διστακτικοί για αυτήν την πρώτη επί κορωνοϊού απόδραση και το αποφασίσετε τελευταία στιγμή.

Βρίσκονται μόλις 54 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και αποτελούν έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς, αν θέλετε μια μίνι απόδραση από την πόλη για να χαλαρώσετε από την πίεση του τελευταίου καιρού ή του γραφείου, αν εργάζεστε πλέον κανονικά.

 

View this post on Instagram

 

Ένα περιεργο στη μέση του δέντρου

A post shared by Φωτεινη (@meinfot) on

Το χωριό στολίζουν παλιά αρχοντικά με όμορφους και περιποιημένους κήπους και χρωματιστά πορτοπαράθυρα, στενά πλακόστρωτα δρομάκια και ένας κεντρικός δρόμος, ο οποίος έχει πάντα ζωή. Εκεί θα συναντήσετε παραδοσιακές καφετέριες με υπέροχη θέα και ταβέρνες με νόστιμο φαγητό από ντόπια κρέατα καθώς και λίγα εμπορικά καταστήματα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by damanlate (@daman.late) on

Τη μικρή κωμόπολη, που βρίσκεται μέσα στα πεύκα και τα πλατάνια, σε υψόμετρο 600 μέτρων, στολίζει ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που χρονολογείται από το 1637 και δεσπόζει στην πλατεία των Βιλίων. Εδώ θα βγάλετε και πολύ ωραίες φωτογραφίες για τον λογαριασμό σας στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

♾. • #RealEstate • #Greece #RealEstateGreece #RealEstateofGreece

A post shared by Γεώργιος Βλάχος – Ρήγας (@georgios.vlachos.rigas) on

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Βίλια είναι γνωστά και ως γενέτειρα της αξέχαστης ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη. Αν έχετε διαβάσει το βιβλίο της βιογραφίας της Ελλης Λαμπέτη του επίσης αξέχαστου Φρέντυ Γερμανού, τότε θα είστε εξοικειωμένοι με τα Βίλια αφού οι αναφορές και οι περιγραφές στο βιβλίο είναι πάμπολλες. Στο χωριό μάλιστα δεσπόζει και το άγαλμά της.

Από τα Βίλια αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία Ψάθα, η ηρεμία της οποίας καθώς και η ποιότητα των νερών θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί. Επιβάλλεται επίσης να επισκεφτείτε το Πόρτο Γερμενό.

 

View this post on Instagram

 

!!!

A post shared by Kollias vaggelhs (@kolliasvaggelhs) on

Πώς θα πάω: Η πρόσβαση γίνεται εύκολα μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θηβών, ενώ η έκτασή της περιοχής απλώνεται μέχρι την Ψάθα και το Αλεποχώρι.

Πού θα μείνω: Πολύ οικονομικός προορισμός και τα Βίλια με τις τιμές για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να κυμαίνονται μεταξύ 36€-60€ ανά διανυκτέρευση στο Airbnb.

 

View this post on Instagram

 

#vilia #greece

A post shared by nikoskitonakis (@nikos.kitonakis) on

Πηγή