Γερμανικός τουρισμός: Έντονη διάθεση για διακοπές – Κριτήριο για τις κρατήσεις οι όροι ακύρωσης και όχι η τιμή

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τη Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Παραμένει έντονη η επιθυμία των Γερμανών για ταξίδια και διακοπές ακόμη και αυτή τη χρονιά παρά την κρίση του κορωνοϊού, όμως σε αυτή την περίοδο επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια στις κρατήσεις.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Holidaycheck σε δείγμα 1.300 ανθρώπων στη Γερμανία, σύμφωνα με την οποία, παρά τη σκιά της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει στα ταξίδια η πανδημία, το 40% δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα διακοπών για τις κρατήσεις τις οποίες έχουν ήδη κάνει.

Ωστόσο, το 46% θα περιμένει λίγο περισσότερο μέχρι να κάνει κράτηση για το επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό.

Για τους περισσότερους, τα ταξίδια αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ζωής, το οποίο δεν επιθυμούν να αποχωριστούν, καταλήγει η έρευνα, με μόλις το ένα τέταρτο να εκτιμά ότι δεν θα ταξιδέψει το 2020.

Όσον αφορά τις νέες κρατήσεις διακοπών, η διαφάνεια είναι το σημαντικότερο σημείο. Οι προϋποθέσεις ελαστικής ακύρωσης είναι σημαντικές για το 60% των Γερμανών, ενώ το 49% θεωρεί πολύ σημαντική την εύκολα καταληπτή πληροφόρηση σχετικά με τη διαδικασία ακύρωσης.

Αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση, πάνω από το 50% δήλωσε ότι η επίσημη πληροφόρηση υγείας από τους ταξιδιωτικούς προορισμούς επηρεάζει την κράτησή τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το κόστος των νέων κρατήσεων ακολουθεί και είναι σημαντικό μόνο για το 15% του δείγματος της έρευνας και η εγγύτητα του προορισμού είναι αποφασιστικής σημασίας για το 7%.

Πηγή