Το διήμερο γνωριμίας με την τζαζ «Jazz now!» για δεύτερη χρονιά στην Πρέβεζα

To Preveza Jazz Festival είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το 17ο καθιερωμένο ραντεβού του με την μουσική jazz που ξεκινά νωρίτερα φέτος φιλοξενώντας στην Πρέβεζα το JAZZ NOW! για δεύτερη χρονιά!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πρόκειται για ένα διήμερο γνωριμίας με τη τζαζ για νέους μουσικούς με συναυλίες, jam sessions και εργαστήρια για όλα τα όργανα από τους καθηγητές, τους διδάσκοντες και τους του Ιονίου Πανεπιστημίου με συντονισμό του Δήμου Δημητριάδη.

Το διήμερο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου 2019 στο Μουσικό Σχολείο και στη Θεοφανειος Δημοτική Αίθουσα Τέχνης με ελεύθερη συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους (με απαραίτητη την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή στα εργαστήρια των οργάνων).

Το “Jazz Now!» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι διδάσκοντες και οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου
Το προσωπικό του τομέα τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου θεωρείται από τα πιο εξειδικευμένα στην εκπαίδευση της τζαζ. Στα 21 χρόνια από την ίδρυση του (από το 1996) έχει δημιουργήσει δεκάδες διεθνείς εκπαιδευτικές δράσεις όπως οι Θερινές Ακαδημίες Τζαζ (2005-2010), το πρόγραμμα Jazz Now! στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (2011), τα προγράμματα Aqua Jazz και Corfu Jazz World στην Κέρκυρα και εκατοντάδες συναυλίες και σεμινάρια με κορυφαίους επισκέπτες μουσικούς και καθηγητές της τζαζ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Στο Jazz Now! του Preveza Jazz Festival θα διδάξουν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου:
Δήμος Δημητριάδης – σαξόφωνο, ιστορία της τζαζ, αυτοσχεδιασμός
Στέφανος Ανδρεάδης – κιθάρα, θεωρία, σύνολα
Γιώργος Κοντραφούρης – πιάνο, ακουστική αγωγή, σύνολα

Οι διδάσκοντες:
Τέρυ Βακιρτζόγλου – τραγούδι τζαζ
Ντίνος Μάνος –κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς –ντραμς

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, στην ιστοσελίδα prevezajazzfestival.wixsite.com/jazznow.

Δήλωση Συμμετοχής

Τo Preveza Jazz Festival καλεί τους  ενδιαφερόμενους να αναφέρουν με την εκδήλωση ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή στο εργαστήριο, το όργανο το οποίο τους ενδιαφέρει καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο μέχρι το Σάββατο 30 Μαρτίου. Στον τίτλο του μηνύματος παρακαλούμε γράψτε JAZZNOW!.

Προσοχή! λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος από τους συνεργαζόμενους φορείς οι συμμετοχές σε ορισμένα όργανα ενδέχεται να έχουν καλυφθεί.

Email: prevezajazzfest@gmail.com

Στη φωτογραφία: Οι καθηγητές και διδάσκοντες του Jazz Now! στην συναυλία που έκλεισε το διήμερο τον Μάιο του 2018. φωτο: Σπύρος Βαγγελάκης

Και φέτος το Preveza Jazz Festival θα διοργανώσει το Jazz Now!, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το διήμερο γνωριμίας με τη τζαζ για νέους μουσικούς που θα περιλαμβάνει συναυλίες, jam sessions και εργαστήρια για όλα τα όργανα από τους καθηγητές και τους διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τον συντονισμό του Δήμου Δημητριάδη, θα γίνει το σαββατοκύριακο 13 και 14 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο και στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης της Πρέβεζας. Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων είναι ελεύθερη (με απαραίτητη την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους στα εργαστήρια των οργάνων).Στο Jazz Now! του Preveza Jazz Festival θα διδάξουν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Δήμος Δημητριάδης – σαξόφωνο, ιστορία της τζαζ, αυτοσχεδιασμός, Στέφανος Ανδρεάδης – κιθάρα, θεωρία, σύνολα, Γιώργος Κοντραφούρης – πιάνο, ακουστική αγωγή, σύνολα, και οι διδάσκοντες Τέρυ Βακιρτζόγλου – τραγούδι τζαζ, Ντίνος Μάνος –κοντραμπάσο, Βασίλης Ποδαράς –ντραμς.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, στην ιστοσελίδα https://prevezajazzfestival.wixsite.com/jazznow.

Gepostet von Preveza Jazz Festival am Montag, 11. Februar 2019