Ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά: Οδηγίες προς ναυτιλομένους από το Bloomberg

Φωτ: SHUTTERSTOCK

Aφιέρωμα στην ιστιοπλοΐα και το ναυτικό τουρισμό της Ελλάδας δημοσιεύει το διεθνές ειδησεογραφικό μέσο

Aφιέρωμα στην ιστιοπλοΐα και το ναυτικό τουρισμό της Ελλάδας δημοσιεύει το Bloomberg, με τίτλο «Πώς να γυρίσετε τα ελληνικά νησιά με ιστιοπλοικό αυτό το καλοκαίρι».

Όπως τονίζει ο συντάκτης του άρθρου, το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις 14 Μαΐου δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφτεί τη Ελλάδα και να βιώσει συναρπαστικές στιγμές περιπέτειας στις ελληνικές θάλασσες – «να ζήσει την δική του Οδύσσεια» όπως γράφει χαρακτηριστικά-  μόνο με την προϋπόθεση ενός αρνητικού PCR test.

Ωστόσο με 10.000 μίλια ακτογραμμής και 6.000 νησιά στο σύνολο – από τα οποία μόλις 227 είναι κατοικήσιμα – χρειάζεται καλή προετοιμασία πριν ξεκινήσει το ταξίδι στην Ελλάδα.

Το αφιέρωμα «χαρτογραφεί» τους πόλους έλξης του θαλάσσιου τουρισμού και πλέκει το εγκώμιο για τις πάντα δημοφιλείς Κυκλάδες, τα αυθεντικά Δωδεκάνησα, τις αναζωογονητικές Βόρειες Σποράδες, τα ιδιαίτερα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα καταπράσινα Επτάνησα.

istioplo-a-sta-ellinika-nisia-odigies-pros-naytilomenoys-apo-to-bloomberg0

Τονίζει όμως ότι ο καιρός και οι άνεμοι είναι απρόβλεπτοι και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την διαδρομή και την πορεία του σκάφους ενώ «μερικές από τις πιο πολυπόθητες εμπειρίες στην Ελλάδα – όπως το φαγητό σε ένα μικρό ταβερνάκι σε μια «μυστική» παραλία – απαιτούν τον αυτοσχεδιασμό ενός επιδέξιου καπετάνιου».

Στη συνέχεια, το άρθρο δίνει πληροφορίες για τα είδη των σκαφών που μπορεί κάποιος να ενοικιάσει στην Ελλάδα και ενδεικτικές τιμές ενώ
τονίζει: «Όποια πορεία και αν χαράξετε, να περιμένετε ένα θερμό καλωσόρισμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Bloomberg

Πηγή