Στο Flipboard θα φτιάξετε το δικό σας περιοδικό!

Από τον Πέτρο Κηπουρόπουλο

Δεν θα χρειαστεί να γράψετε ούτε λέξη και θα το διαβάζετε κιόλας από το smartphone και το tablet σας. Α, και δεν πληρώνετε μία! Σας πείσαμε;

Το Flipboard είναι μια εφαρμογή που ανήκει στην κατηγορία των news aggregators –όλες αυτά τα sites και apps που συγκεντρώνουν και προβάλλουν (σε τίτλους συνήθως ή έστω με μια μικρή περίληψη/πρώτη εικόνα) περιεχόμενο άλλων σελίδων, ενημερωτικών κατά βάση. Για την ακρίβεια, το Flipboard ήταν που όρισε την κατηγορία των news aggregators, πολύ πριν εμφανιστεί το Apple News και με τρόπο κατά πολύ ανώτερο του προϋπάρχοντος Google News. Εμφανίστηκε τον καιρό που ο κόσμος είχε πάθει «λαλά» με τα tablets και τα διαδραστικά περιοδικά και εκμεταλλευόμενο την τάση της εποχής, συγκέντρωσε γύρω του μια ισχυρή κοινότητα.

Τι το διαφορετικό έκανε ανέκαθεν το Flipboard; Παρουσίαζε τα νέα από τις πηγές που επέλεγε ο χρήστης με τη μορφή περιοδικού και όταν εκείνος ήθελε να διαβάσει κάτι συγκεκριμένο, με ένα του άγγιγμα αυτό αναπτυσσόταν. Οι πηγές αυτές, τώρα, μπορούσαν να είναι κυριολεκτικά οτιδήποτε: blogs, λογαριασμοί στο Twitter, RSS και λοιπά feeds, ακόμα και keywords στη βάση του Flipboard ή άλλα περιοδικά! Με τον τρόπο αυτό λοιπόν, εδώ και χρόνια το app συγκεντρώνει το περιεχόμενο που ενδιαφέρει τον χρήστη και του το παρουσιάζει, πιθανότατα με τον καλύτερο τρόπο που υπάρχει στην αγορά. Και για να γλιτώσει μάλιστα χρόνο κάποιος, μπορεί κάλλιστα να γίνει «συνδρομητής» σε ένα από τα έτοιμα, θεματικά περιοδικά ή σε αυτό που έχει στήσει ένας άλλος –η επιμέλεια ενός τέτοιου δε, μπορεί να γίνει και «συνεταιρικά».

New_Flipboard_Profile_Home_Pasion-Picker

Πρόσφατα, το Flipboard (στο οποίο είχε πρωτοαναφερθεί –έστω και επιγραμματικάεδώ, στην Popaganda, ο συμπολίτης πλέον Μπογιόπουλος πριν από μια τριετία) κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση η οποία αναβαθμίζει εντυπωσιακά την εμπειρία χρήσης του. Είναι βελτιστοποιημένη για χρήση σε smartphones και κάνει τη δημιουργία ενός «έξυπνου» περιοδικού υπόθεση δευτερολέπτων. Ως προς τα θέματα που μπορείτε να επιλέξετε για ένα περιοδικό σας, πλέον μπορείτε να εξειδικεύσετε τις επιλογές σας. Αν θέλετε π.χ. να ενημερώνεστε για οτιδήποτε αφορά όχι απλά τη Nintendo αλλά τη νέα της κονσόλα, Nintendo Switch, μπορείτε να επιλέξετε το σχετικό hashtag στις πηγές σας και το Flipboard θα σκανάρει καθετί καταλήγει στη βάση δεδομένων του ώστε να σας «σερβίρει» το σχετικό με την απαίτησή σας περιεχόμενο.

2017.2.24-mesa-2

Εννοείται ότι μπορείτε να διατηρείτε περισσότερα από ένα περιοδικά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί είναι εκείνοι που με τη βοήθεια του Flipboard ελέγχουν αποτελεσματικότερα το timeline τους στο Twitter. Αν η γκάμα ενδιαφερόντων ως προς την ενημέρωσή σας ξεπερνά ακόμα και αυτή στα καρφώματα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία στο Flipboard. Είναι δωρεάν, κυκλοφορεί σε iOS, Android και Windows (mobile συσκευές και υπολογιστές), θα σας κρατήσει ενήμερους στα θέματα που επιθυμείτε με τον πιο καλαίσθητο τρόπο που υπάρχει, ενώ συν τοις άλλοις θα σας επιτρέψει να εξαντλήσετε και τη δημιουργικότητά σαςστήνοντας το δικό σας περιοδικό.

Άντε, και μεγαλοεκδότες!

Πηγή