«Όσκαρ» πολιτισμού στην Αθήνα

Η Αθήνα ανακηρύσσεται Πολιτιστικός Προορισμός για το 2017

Τα Leading Culture Destinations Awards –γνωστά και ως «Όσκαρ των Μουσείων»–  αναγνωρίζουν και γιορτάζουν τις γκαλερί, τα μουσεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα του κόσμου, αλλά κυρίως τις νέες ιδέες που παρουσιάζονται σε αυτά, πολλές φορές κόντρα στις αντιξοότητες του καιρού μας. Φέτος, η Αθήνα ανακηρύσσεται Πολιτιστικός Προορισμός για το 2017, ως η πόλη με τη μεγαλύτερη δυναμική πολιτιστικού προορισμού (Emerging Cultural City of the Year).

Η Αθήνα βραβεύεται με το σκεπτικό ότι παρά την οικονομική κρίση, κατάφερε με τις επιλογές της να υποστηρίξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Τον τίτλο που κατέκτησε φέτος η Αθήνα είχαν διεκδικήσει στο παρελθόν πόλεις όπως η Βενετία, το Όσλο, το Λος ‘Αντζελες και το Κεμπέκ. Η βράβευση της Αθήνας έρχεται σε μια στιγμή όπου υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2017 θα έχει υποδεχτεί 5 εκατομμύρια επισκέπτες.

O θεσμός των Leading Culture Destinations Awards δημιουργήθηκε το 2014. Έκτοτε, η διεθνής επιτροπή επιλογής έχει βραβεύσει μουσεία, αρχιτέκτονες, εκθέσεις και πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, μέχρι το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Ανάμεσα στους φετινούς βραβευμένους βρίσκονται επίσης το Design Museum στο Λονδίνο, το Βρετανικό Μουσείο για την πιο ενδιαφέρουσα ψηφιακή εμπειρία σε μουσειακό χώρο και η έκθεση της Yayoi Kusama στο Μουσείο Χίρσχορν της Ουάσινγκτον ως η Καλύτερη Έκθεση της Χρονιάς.

Πηγή