Ντέιβιντ Χόκνεϊ από την καραντίνα: Να θυμάστε δεν μπορούν να ακυρώσουν την άνοιξη

Λάτρης της φύσης και της άνοιξης, θέλησε να μοιραστεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας με το έργο στο οποίο έδωσε τίτλο “Do remember they can’t cancel the spring”

Ο 82χρονος Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή καλλιτέχνες, βρίσκεται αυτή την εποχή σε πλήρη απομόνωση στη Νορμανδία, όπου έχει μετακομίσει από το 2018, γιατί όπως έλεγε, δεν άντεχε τους αντικαπνιστικούς αμερικανικούς νόμους.

Λάτρης της φύσης και της άνοιξης , θέλησε να μοιραστεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας: Ζωγράφισε ένα έργο στο οποίο έδωσε τίτλο Do remember they can’t cancel the spring, που αναρτήθηκε  στον λογαριασμό των fans του στο instagram.

Do remember they can’t cancel the spring © David Hockney

Εδώ και πολλά χρόνια ο Χόκνεϊ που πάντα πειραματίζεται με νέα μέσα δημιούργησε αυτό το έργο σε σε iPad. Είναι μια σειρά από κατακίτρινους νάρκισσους, ένας προάγγελος της άνοιξης, της αναγέννησης της γης και της ανθοφορίας που «επελαύνει παρά την κρίση του ιού που μαστίζει την Ευρώπη και τον κόσμο. Οι νάρκισσοι είναι φυτεμένοι σε ένα καταπράσινο λιβάδι ενώ πίσω φαίνεται ένα γκρίζο φόντο.

Ένας από τους διασημότερους πίνακες του Βρετανού καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ο πίνακας The Splash,  πωλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου Sotheby’s έναντι 27 και πλέον εκατ. ευρώ -σχεδόν 30 εκατ. δολάρια πριν από ένα μήνα. Ο Χόκνεϊ που θεωρείται μία από τις πιο ξεχωριστές εικόνες της ποπ αρτ του 20ού αιώνα μαζί με τα έργα “A Little Splash” και “A Bigger Splash” συμπληρώνει την τριάδα τού Χόκνεϊ με τις πισίνες. Σειρά που ο ίδιος εμπνεύστηκε ενόσω ζούσε στο Λος Άντζελες, λίγο μετά την αποφοίτησή του.

Το 2018, ο πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» (Pool with Two Figures) πωλήθηκε για 90,3 εκατ. δολάρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου πίνακα εν ζωή καλλιτέχνη και εκείνο που κατείχε μέχρι τότε ο Τζεφ Κουνς, με το “Balloon Dog”.

«Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα … Μπορεί να είναι θυελλώδη τώρα, αλλά  δεν θα βρέχει για πάντα», γράφει το μήνυμα στο instagram.

Πηγή