Βρετανικός τουρισμός | Έκρηξη κρατήσεων τελευταίας στιγμής για βίλες (και) στην Ελλάδα- περιζήτητη η μίσθωση σκαφών στα Ιόνια

Αύξηση 37% στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής γι αυτό το καλοκαίρι στις βίλες, που αντιπροσωπεύει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, από διάφορους δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου και άλλων περιοχών, καταγράφει η εταιρεία CV Villas.

  • Στην Ελλάδα η CV Villas έχει παρουσία με βίλες (και σε δημοφιλή ξενοδοχεία) στην Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Μύκονο, Ζάκυνθο, Παξούς και Πελοπόννησο.

Οι προορισμοί διακοπών με τις περισσότερες αναζητήσεις στην ιστοσελίδα της τις τελευταίες 30 ημέρες ήταν η Κέρκυρα, το Αλγκάρβε, η Απουλία, η Κεφαλονιά και η Μαγιόρκα.

Αυτό δείχνει ότι οι πελάτες εξακολουθούν να επιλέγουν ευρωπαϊκούς προορισμούς μικρών αποστάσεων, αντί να πηγαίνουν σε προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, τονίζει η εταιρεία, η οποία αντιπροσωπεύει βίλες και στην Καραϊβική και τη Σρι Λάνκα, πέραν των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών χωρών και του Μαρόκου.

Οι πελάτες ζητούν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στη διάρκεια, με τον σπεσιαλίστα τουριστικό οργανισμό στις βίλες να προσφέρει πλέον διαμονές πέντε, έξι και 10 ημερών για ορισμένα ελληνικά νησιά, την Κροατία, την Τουρκία και την Καραϊβική.

Κορυφαίοι προορισμοί διακοπών αυτό το καλοκαίρι είναι η Κροατία, με αύξηση 47% από έτος σε έτος, αύξηση από 35% καταγράφουν  η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα. και 11% η Πορτογαλία κυρίως λόγω του Αλγκάρβε. 

Το CV Villas έχει δει ζήτηση για βίλες υψηλών προδιαγραφών, με αύξηση 23% στη σειρά πολυτελών καταλυμάτων «Above» για καλοκαιρινές κρατήσεις. 

Οι πελάτες με υψηλά βαλάντια ζητούν πρόσθετες υπηρεσίες στις κρατήσεις τους, όπως ιδιώτες σεφ στη βίλα, τοπικές αυθεντικές εμπειρίες και υπηρεσίες νταντάδων.

Ενοικίαση σκαφών στα Ιόνια

Μια νέα γκάμα εμπειριών σε Κέρκυρα, Παξούς και Λευκάδα έχει εισαχθεί λόγω ζήτησης από πελάτες και ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ένα δημοφιλές αίτημα για κρατήσεις είναι η ενοικίαση σκαφών στην Ελλάδαμε αύξηση 24% στις κρατήσεις. 

Η ευεξία και η διατήρηση της φυσικής κατάστασης είναι μια άλλη τάση, με αρκετούς πελάτες να ζητούν ηλεκτρονικά ποδήλατα καθώς και εξοπλισμό άσκησης, όπως μηχάνημα Pilates Reformer, διαδρόμους και ποδήλατα, καθώς και ιδιωτικά μαθήματα γιόγκα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Pete Brudenell δήλωσε: «Η φετινή χρονιά φαινόταν απρόβλεπτη για τον ταξιδιωτικό τομέα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης κόστους ζωής, ωστόσο, αυτό δεν σταμάτησε τους πελάτες μας. Έχουμε επίσης παρατηρήσει ότι οι πελάτες μας  αφήνουν για αργότερα την κράτηση των διακοπών τους. Γεγονότα όπως οι γενικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα Euro στο ποδόσφαιρο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες συνέβαλαν στο να αναστείλουν ορισμένοι καταναλωτές τα σχέδια των διακοπών τους”.

πηγή