Μια από τις νεότερες Αλπικές λίμνες της Ευρώπης βρίσκεται στην Πελοπόννησο

Η λίμνη Τσιβλού είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ηρεμία στη φύση. Θεωρείται μια από τις νεότερες Αλπικές λίμνες της Ευρώπης και περιβάλλεται από πυκνό δάσος. Όταν ο καιρός είναι καλός υπάρχει η δυνατότητα κάποιος που θέλει πραγματικά να είναι κοντά στη φύση, να μπορεί να κάνει διάφορες δραστηριότητες όπως βαρκάδα, πεζοπορία, ποδηλασία και να απολαύσει όλη αυτή τη φυσική ομορφιά.

Βρίσκεται στον Δήμο Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη.

Η λίμνη έχει επιφάνεια περίπου 8,3 στρέμματα και βάθος περίπου 80 μέτρα. Γύρω και κοντά στη λίμνη υπάρχουν τα χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα, και Ζαρούχλα.

Το όνομα της λίμνης προέρχεται από το χωριό Τσιβλός το οποίο καταπόντισε μερικώς μετά την κατολίσθηση. Η τοπική παράδοση την ονομάζει και Μαυρολίμνη για το κακό που προξένησε.

Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου.

πηγή