Αθήνα – Λευκάδα σε 3 ώρες: Εντυπωσιακό βίντεο από το νέο αυτοκινητόδρομο της Δυτικής Ελλάδας

Μόλις λίγοι μήνες έχουν μείνει για την ολοκλήρωση και του τελευταίου τμήματος της Αμβρακίας Οδού, τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την παράδοση σε κυκλοφορία της Αμβρακίας Οδού, μιας και μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στο τελευταίο τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο που προχωράει βάσει χρονοδιαγράμματος, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, να γνωστοποιεί πρόσφατα ότι η παράδοση του δρόμου είναι προγραμματισμένη για τα τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα έχει μεγάλο βαθμο δυσκολίας, δεδομένου ότι περνάει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από ορεινό ανάγλυγο.

Στο σύνολό της, η Αμβρακία Οδός έχει μήκος 48,5 χλμ. και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που υλοποιούνται στη Δυτική Ελλάδα.

Μόλις παραδοθεί σε κυκλοφορία θα ξεκινάει από τον Α/Κ Αμβρακίας της Ιόνιας Οδού και θα καταλήγει στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας.

Ο δρόμος, προϋπολογσιμού 160,5 εκατ. ευρώ, θα έχει 4 λωρίδες κυκλοφορίας (2+2) με μεσαίο διαχωριστικό, και ανισόπεδους κόμβους.

Ορόσημο του έργου ήταν η παράδοση Παράκαμψη της Αμφιλοχίας – μήκους 17 χλμ.- τον Ιούλιο του 2022, η οποία -μεταξύ άλλων- απάλλαξε την πόλη από την κυκλοφορία των οχημάτων που διέρχονταν από και προς τη δυτική ακτή και τα νησιά του Ιονίου.

Με τη λειτουργία του συνόλου του νέου αυτοκινητόδρομου η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα θα μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά ενώ θεαματική θα είναι, επίσης, η μείωση των αποστάσεων προς Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Περιλαμβάνεται ως έργο προαίρεσης, που έχει ενεργοποιηθεί, η απευθείας σύνδεση της απόληξης του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς εξελίσσονται τα έργα στο τελευταίο τμήμα Δρυμός-Βόνιτσα

πηγή