Στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης συνεχίζεται το Φεστιβάλ ΛΕΑ με λογοτεχνική και μουσική εκδήλωση

Σήμερα, Τετάρτη, στις 19:30 στον κήπο της Δημόσιας βιβλιοθήκης συνεχίζει τη δεύτερη ημέρα του το Φεστιβάλ “Λογοτεχνία εν Αθήναις” με την εκδήλωση  «Το ελληνικό στοιχείο στο ποιητικό έργο της Αουρόρα Λούκε».

Τα έργα της Ισπανίδας ποιήτριας Αουρόρα Λούκε (Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2022) είναι έντονα επηρεασμένα από τον ελληνικό πολιτισμό όσον αφορά στη θεματολογία και την αισθητική, την έκφραση και την ευαισθησία τους, από το πρώτο της βιβλίο («Hiperiónida») μέχρι και το τελευταίο που εκδόθηκε («Homérica»), περνώντας από τα «Σύντροφοι του Ίκαρου» και «Ο μεσημεριανός ύπνος του Επίκουρου». Καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών, έχει μεταφράσει στα ισπανικά Σαπφώ, Μελέαγρο και πολλούς άλλους ποιητές της Αρχαιότητας ενώ τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Η μυθολογία και η φιλοσοφία των αρχαίων χρόνων συνδυάζονται στους στίχους της με τα τοπία της Ελλάδας για να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο έργο με κοινωνικό προβληματισμό, που παίρνει αποστάσεις από την απλοϊκή αρχαιολατρία και δημιουργεί ένα ζωντανό κι ελκυστικό φαντασιακό. Για τον σκοπό αυτό, ο Έλληνας ποιητής Ιωάννης Ανυφαντής και ο Διδάκτωρ- ερευνητής της ισπανικής φιλολογίας-κριτικός λογοτεχνίας, Κοσμάς Κοψάρης. θα συζητήσουν μαζί της για να γνωρίσουμε καλύτερα το, τόσο παρόν στο έργο της, πάθος της για την Ελλάδα.

Επιπλέον απόψε, επειδή η μέρα συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, δύο πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες, η Λευκαδίτισσα μουσικός Ισιδώρα Κοψιδά, ομποΐστα,  και ο Μάριος Καζάς, πιανίστας, θα παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, όπου θα μας ταξιδέψουν με νότες στον κόσμο, στην λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα και όχι μόνο…