4 Τάσεις στις ταξιδιωτικές εμπειρίες για το 2023

Το 2023, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, ως προς τον τρόπο που σκεφτόμαστε και επιλέγουμε να περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Πράγματι, οι ταξιδιώτες, φέτος, εξερευνούν τον κόσμο, αλλά από μια άλλη ματιά.

 Ποιες θα είναι οι τάσεις στις ταξιδιωτικές εμπειρίες για το 2023;

1. Ταξίδια επιβίωσης

Ο κόσμος, μετά από όσα έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια με τις καραντίνες και ό,τι συνεπάγεται, αποφάσισε πως θέλει να κάνει ταξίδια άλλου είδους, όπως επιβίωσης. Για παράδειγμα, δε θα είναι λίγοι αυτοί που θα επιλέξουν να πάνε κάπου, που θα χρειαστεί να μάθουν να ανάβουν φωτιά με τον αρχαίο τρόπο ή να βρουν νερό και τροφή στη φύση.

2. Ταξίδια στη φύση

Πλέον, βλέπουμε όλο και συχνότερα την προτίμηση σε μέρη απομακρυσμένα, που μας συνδέουν με τη φύση. Τι καλύτερο, άλλωστε, από το να περνάς τις διακοπές σου σε ένα δεντρόσπιτο μέσα στο δάσος, ανακαλύπτοντας τη μαγεία της φύσης; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί θα επιλέξουν αυτού του είδους ταξίδια, αρκεί να μπορούν να έχουν την άνεση τους και πολυτέλειες.

3. Διακοπές στο άγνωστο

Το 2023 ανακαλύπτουμε προορισμούς, που έως τώρα δεν γνωρίζαμε. Σύμφωνα με την Booking.com, το 73% θέλει να πάει σε μέρη, που πιθανότητα, να μην πήγαιναν ποτέ στη ζωή τους. Ταυτόχρονα, το 30% θέλει να επισκεφθεί λιγότερο δημοφιλή μέρη, όπως χωριά και μικρές κοινωνίες.

4. Ανακαλύπτοντας διαφορετικούς πολιτισμούς

Γενικότερα, υπάρχουν κάποιοι δημοφιλείς προορισμοί, που είναι στάνταρ για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Ωστόσο, πλέον, η ανάγκη του κόσμου να επισκεφθεί μέρη με τελείως διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό, είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, πολλοί είναι αυτοί, που, ήδη, επισκέπτονται μέρη, όπως η Αφρική και συγκεκριμένα μέρη της, ώστε να ζήσουν το πως επιβιώνουν.

πηγή