Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαδρομή στον κόσμο που μπορεί να γίνει με τα πόδια

Από το Κέιπ Τάουν στο Μαγκαντάν: Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαδρομή που μπορεί να γίνει με τα πόδια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το ποιος είναι ο μακρύτερος δρόμος στον κόσμο; Η μεγαλύτερη διαδρομή που μπορεί να την κάνει κάποιος αποκλειστικά με τα πόδια, δίχως να χρειαστεί να πάρει κάποιο μεταφορικό μέσο, είτε πλωτό είτε εναέριο. Η απάντηση υπάρχει μόνο που αν κάποιος θελήσει να την… επαληθεύσει τότε θα πρέπει να περπατά αδιάκοπα για 4.492 ώρες!

 Οταν το ερώτημα τέθηκε σε μία συνομιλία στο reddit έμοιαζε δεδομένο πως σύντομα θα δοθεί απάντηση. Οπως και έγινε, με τη βοήθεια και των χαρτών από το Google Maps. Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική… έρευνα, υπάρχει ένα «μονοπάτι» που συνδέει το Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική με το Μαγκαντάν της Ρωσίας.  Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων είναι 22.387 χιλιόμετρα και μπορεί όντως κάποιος να την περπατήσει και να μην πάρει άλλο μέσο για να την καλύψει.

Σύμφωνα με το brilliantmaps.com ο χρόνος για να καλυφθεί η απόσταση με τα πόδια υπολογίζεται πως είναι 4.492 ώρες, κάτι που μεταφράζεται σε 187 ημέρες ασταμάτητου περπατήματος. Πρακτικά αν κάποιος θέλει όντως να κάνει αυτή τη διαδρομή και υποθέσουμε πως μπορεί να περπατήσει για 8 ώρες την ημέρα, ώστε να του πάρει συνολικά 562 ημέρες για να φτάσει από το ένα σημείο στο άλλο.

Οποιος το καταφέρει, κατά τη τη διάρκεια της πεζοπορίας θα κάνει ανάβαση συνολικά 117.693 μέτρων και αντίστοιχα κατάβαση 117.686 μέτρων – κάτι που υπολογίζεται πως ισοδυναμεί με με 13 διαδρομές μετ’ επιστροφής πάνω και κάτω στο Εβερεστ. Παράλληλα, θα διασχίσει 16 διαφορετικές χώρες και το πιθανότερο είναι πως θα «βιώσει» και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

πηγή