Περού: Ανακαλύφθηκαν 168 Ιερογλυφικά Σχέδια και Κανείς Δεν Γνωρίζει τι Σημαίνουν

Ερευνητές στο Περού ανακάλυψαν 168 νέα σχέδια στις γραμμές της Νάσκα. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, οι γραμμές της Νάσκα είναι μια σειρά αρχαίων γεωγλυφικών του πολιτισμού των Νάσκα και βρίσκονται στην ομώνυμη επαρχία στο Νότιο Περού.

Χρονολογούνται κάπου μεταξύ του 500 π.Χ. και 500 μ.Χ, με βασική θεωρία ότι δημιουργήθηκαν κυρίως την περίοδο μεταξύ 100 π.Χ. και 300 μ.Χ. και όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, συνεχίζουμε να τα ανακαλύπτουμε, επειδή η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά δύσβατη.

Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες βρέθηκαν ακόμη 168 σχέδια και το μυστήριο συνεχίζεται.

Κάποια από τα σχέδια μπορεί κανείς να τα δει από το έδαφος, όμως, πολλά από αυτά φαίνονται μόνο από μεγάλο ύψος, γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκαν drones για την καταγραφή τους.

Μέχρι στιγμής, αρχαιολόγοι και ερευνητές δεν έχουν καταλάβει το σκεπτικό πίσω από τα παράξενα σχέδια. Το πιο μεγάλο ερώτημα, όμως, είναι το γιατί τα δημιούργησαν με τέτοιο τρόπο, αφού, δεν θα μπορούσαν να τα δουν από ψηλά. Δεν θα είχαν καν ιδέα αν το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα, άλλοι θεωρούν ότι έχει να κάνει με την άρδευση ή να πρόκειται για κάποιο αστρολογικό ημερολόγιο. Αυτές, βέβαια, είναι απλά υποθέσεις.

Ο Masato Sakai, καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Yamagata, ανέφερε στο Reuters: «Κάποια ιερογλυφικά κινδυνεύουν λόγω της πρόσφατης επέκτασης των εργασιών εξορύξεως που λαμβάνουν χώρα στον αρχαιολογικό χώρο».

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν ζημιές σε αυτά και πως θα καταφέρουν οι ερευνητές να δώσουν μια απάντηση σε αυτό το ιδιαίτερο μυστήριο.

πηγή