Στη μαγευτική Σκωτία το πιο απομονωμένο σπίτι στον κόσμο (Video)

Ένα κομψό αγροτόσπιτο έχει κερδίσει τον τίτλο του «πιο μοναχικού σπιτιού» στον κόσμο και θεωρείται ο καλύτερος δυνατός προορισμός για όποιον θέλει να εξασφαλίσει λίγες ώρες γαλήνης, καθώς η πλησιέστερη γειτονιά βρίσκεται σε απόσταση μιλίων.

Το … μικρό, λευκό σπίτι στο λιβάδι βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο στη Σκωτία και συγκεκριμένα στο Γκλένκοε, με θέα στη λίμνη Achtriochtan.

Είναι ένα αγροτόσπιτο με δύο υπνοδωμάτια που χτίστηκε το 1900.

Όταν η εικόνα κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι πάντες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το μικρό σπίτι στο λιβάδι!

 

@nextstopscotland Achnambeithach Cottage on the shores of Loch Achtriochtan at the foot of Aonach Dubh, Glencoe. #glencoe #visitscotland #fyp #scotland #highlands #home ♬ An Eala Bhàn – Mànran

«Ζηλεύω όποιον ζει σε αυτό το σπίτι. Η Σκωτία είναι μαγική», έγραψε ένας Tiktoker.

 «Πάντα ονειρευόμουν να ζήσω σε ένα τέτοιο αγροτόσπιτο, κάτω από βραχώδεις λόγους», έγραψε ένας άλλος.

Και κάπως έτσι άρχισαν κάποιοι να ψάχνουν κι άλλα τόσο απομονωμένα σπίτια. Και βρήκαν ένα μικρό σπιτάκι που βρίσκεται σε έναν καταπράσινο λόφο, στο ακατοίκητο νησί Έλιοαϊ νοτίως της Ισλανδίας.

Αλλά και στην Κούμπρια στην Αγγλία, εντοπίστηκε το σπίτι «Skiddaw», προσβάσιμο μόνο με τα πόδια, χωρίς ηλεκτροδότηση ή ίντερνετ, που δείχνει ιδανικό για όποιον θέλει να αποδράσει.

 Για όποιον ψάχνει κάτι ανάλογο στην αμερικανική ήπειρο, εντοπίστηκε ένα μικρό σπίτι που χτίστηκε το 2009, στην παραλία Γουχόα της κομητείας Ουάσινγκτον, στην αμερικανική πολιτεία του Μέιν, με εντυπωσιακή θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό.