Μια πόλη φτιαγμένη από γλυκά εκτίθεται στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής στο Λονδίνο (video)

Οι λάτρεις της ζαχαροπλαστικής και της αρχιτεκτονικής θα λατρέψουν την έκθεση με ζαχαρωτά, μελόψωμα και κάθε είδους γλυκές λιχουδιές που αποτελούν την φετινή ατραξιόν στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής στo Λονδίνο.

 

H «πόλη φτιαγμένη από μελόψωμο» ή “The Gingerbread City” αποτελείται από μινιατούρες από πραγματικό τζίντζερμπρεντ που έχουν την μορφή σπιτιών, τρένων, αυτοκινήτων που σχεδίασαν και έψησαν οι αρχιτέκτονες.

Στη πιο νόστιμη πόλη στον κόσμο δεν λείπουν οι αναφορές σε θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το 2022 όπως η κλιματική κρίση και η δολοφονία της Μαχσά Αμινί στο Ιράν. Η αυθεντική πόλη “Gingerbread Town” δημιουργήθηκε το 1991 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Tο Μουσείο Αρχιτεκτονικής είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην ενασχόληση του κοινού με την αρχιτεκτονική. Φέτος, για άλλη μια χρονιά, πάνω από 100 κορυφαίοι αρχιτέκτονες, αρχιτέκτονες τοπίου, μηχανικοί και σχεδιαστές χρησιμοποίησαν την τεχνογνωσία τους στην κατασκευή και την τέχνη του ψησίματος για να δημιουργήσουν ένα αστικό τοπίο με βάση το μελόψωμο, σε μια γλυκιά «κανονικότητα» στην Covid εποχή.

Τα περίτεχνα σπιτάκια από τζίντζερμπρεντ δημιουργήθηκαν στη Γερμανία τον 16ο αιώνα και αμέσως συνδέθηκαν με την παράδοση των Χριστουγέννων. Η δημοτικότητά τους αυξήθηκε όταν οι αδελφοί Γκριμ έγραψαν την ιστορία του Χάνσελ και της Γκρέτελ, στην οποία οι κύριοι χαρακτήρες πέφτουν πάνω σε ένα σπίτι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από λιχουδιές βαθιά μέσα στο δάσος.

πηγή