Οι 6 πιο δημοφιλείς παραλίες για θαλάσσια σπορ στα ελληνικά νησιά

Γερές δόσεις αδρεναλίνης σε μαγευτικά νερά

Τι πιο ωραίο από το να συνδυάσετε τις διακοπές σας στις πανέμορφες ελληνικές θάλασσες με τα θαλάσσια σπορ για μία maximum εμπειρία ελληνικού καλοκαιριού.

Σχεδόν ότι θαλάσσιο σπορ και να θέλετε τα νησιά μας μπορούν να σας το προσφέρουν. Ιδίως τα μεγαλύτερα νησιά όπως η Ρόδος και η Κέρκυρα με τις πολλές και πανέμορφες παραλίες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσετε από windsurf μέχρι αλεξίπτωτο (parasailing). Αλλά και νησιά όπως η Μύκονος και η Πάρος είναι εξαιρετικά οργανωμένα για να ζήσετε αξέχαστες θαλάσσιες αθλητικές

Νυδρί, Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της αλλά και για τα θαλάσσια σπορ. Ιδίως για τα windsurf και kitesurf, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά που μπορεί να προσφέρει. Το Νυδρί, η μεγάλη και αμμουδερή παραλία στα ανατολικά του νησιού είναι γνωστός προορισμός για water sports.

Τι μπορείτε να κάνετε εδώ; waterski, banana, δαχτυλίδι, jet ski, flyboard, parasailing (κάτι ανάλογο) με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, kayak, θαλάσσιο ποδήλατο κ.α. Αν είστε fan της ιστιοπλοΐας κατεβείτε νότια στη Βασιλική ενώ εάν θέλετε να δοκιμάσετε kitesurf θα πάτε στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λευκάδας.

Λευκάδα/ Photo: Shutterstock

Καλαφάτης, Μύκονος

Μια από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες του νησιού, ο Καλαφάτης, είναι το σημείο συνάντησης όλων όσων λατρεύουν τα θαλάσσια σπορ. Μια μακρόστενη υπέροχη αμμουδιά με καταπληκτικά νερά φιλοξενεί σχεδόν ότι water sport θέλετε.

Τζετ σκι στη Μύκονο/ Photo: Shutterstock

Καλαφάτης/ Photo: Shutterstock

Η παραλία φημίζεται κυρίως για το windsurf ωστόσο μπορείτε να απολαύσετε jet ski, θαλάσσιο σκι, βόλτες με φουσκωτά όπως μπανάνα και sofa αλλά και να κάνετε καταδύσεις. Αν θέλετε να κάνετε kitesurf και wakeboard θα πάτε στη Φτελιά που ο βοριάς την αγαπά πολύ.

Χρυσή Ακτή, Πάρος

Δεν είναι μυστικό πως η Πάρος είναι ένα από τα αγαπημένα ελληνικά νησιά για θαλάσσια σπορ, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Η Πούντα μάλιστα θεωρείται από τους top προορισμούς για kitesurf και ιστιοσανίδα, ωστόσο η Χρυσή Ακτή είναι αυτή που προτιμούν οι περισσότεροι για όλα τα υπόλοιπα θαλάσσια σπορ. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε θαλάσσιο σκι, wakeboard, κανό, tubes, flyfish κ.α. και όλα αυτά σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού.

Xρυσή Ακτή/ Photo: Shutterstock

Η υπέροχη αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά της Χρυσής Ακτής απογειώνουν την εμπειρία των θαλάσσιων σπορ. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Νέα Χρυσή Ακτή επίσης με μεγάλη γκάμα water sports.

Τσαμπίκα, Ρόδος

Η Τσαμπίκα απέχει από την πόλη της Ρόδου περίπου σαράντα λεπτά και είναι μια υπέροχη παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά, πολύ καλά οργανωμένη. Διαθέτει διάφορα beach bars που παρέχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες έχει ωστόσο και ένα μικρό τμήμα που μπορείτε να στήσετε το δικό σας εξοπλισμό. Τη λατρεύουν όσοι αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και όχι άδικα.

Τσαμπίκα/ Photo: Shutterstock

Εδώ μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα, όπως θαλάσσιο πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια για τα πιτσιρίκια, μικρά και μεγάλα, jet ski, sofa, parasailing, flyboard και SUP. Το Φαληράκι λίγο πιο πάνω από την Τσαμπίκα επίσης φημίζεται για τα water sports.

Δασσιά, Κέρκυρα

Η μακρόστενη παραλία της Δασσιάς στην Κέρκυρα είναι από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες για θαλάσσια σπορ στο νησί. Βρίσκεται περίπου 12 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας στην ανατολική πλευρά και προσφέρει πολλές επιλογές θαλάσσιας αναψυχής. Η παραλία είναι μικρή σε πλάτος και κυρίως βοτσαλωτή ενώ τα νερά της υπέροχα και ιδανικά για να απολαύσουν τα θαλάσσια σπορ μικροί και μεγάλοι. Αν θέλετε αδρεναλίνη στο φουλ τότε θα κάνετε αλεξίπτωτο γνωστό ως parasailing, wakeboard ή flyfish αν πάλι θέλετε κάτι πιο χαλαρό τότε επιλέξτε SUP με οδηγό για περιήγηση στις ακτές της Δασσιάς ή μόνοι σας. Δεν λείπουν τα tubes, η ενοικίαση σκάφους για βόλτες και φυσικά το θαλάσσιο σκι.

Νάξος/ Photo: Shutterstock

Κέρκυρα/ Photo: Shutterstock

Άγιος Γεώργιος, Νάξος

Άλλο ένα κυκλαδονήσι που φημίζεται για τα θαλάσσια σπορ είναι η Νάξος. Οι μεγάλες παραλίες του στα δυτικά του νησιού είναι ένας παράδεισος για αυτούς που αναζητούν να ζήσουν μικρές εμπειρίες με μεγάλες δόσεις αδρεναλίνης. Στον Άγιο Γεώργιο στα βόρεια της Χώρας θα ευχαριστηθείτε θαλάσσια σπορ όπως flyboard, jet ski, tubes, wakeboard, wakeskate, banana, kayak, windsurf, SUP, skimboard, bodyboard και θαλάσσιο σκι. Μπορείτε κάθε μέρα να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό και να κάνετε τις διακοπές σας στο νησί αξέχαστες. Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε kitesurf το ιδανικότερο μέρος είναι η Μικρή Βίγλα.

Κείμενο: Βούλα Ακριβάκη

πηγή