Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις “Η Φανερωμένη”

Γίνεται γνωστό ότι ετοιμάζονται να ξαναλειτουργήσουν το φετινό καλοκαίρι, συν Θεώ, οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη», κοντά στην Ι. Μονή Φανερωμένης Λευκάδος με τήρηση όλων των νόμιμων μέτρων για την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 (υποχρεωτικά τεστ, τριήμερες κατασκηνωτικές περίοδοι, μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 κατασκηνωτές ανά περίοδο και όσα ακόμη θα προβλέπει η τότε ισχύουσα νομοθεσία).

Στόχος είναι η επανασύνδεση των κατασκηνωτών με τον αγαπημένο τόπο των διακοπών τους και, βέβαια, με το εκκλησιαστικό γεγονός μέσα σε ένα πλαίσιο λειτουργίας ασφαλές για όλους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Κατασκήνωση θα λειτουργήσει φέτος σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

1η περίοδος: Αγόρια Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου

Τετάρτη, 14 Ιουλίου – Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021

2η περίοδος: Αγόρια Γ΄ – Στ΄ Δημοτικού

Κυριακή, 18 Ιουλίου – Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

3η περίοδος: Κορίτσια Γυμνασίου – Α΄ Λυκείου

Τετάρτη, 21 Ιουλίου – Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

4η περίοδος: Κορίτσια Γ΄ – Στ΄ Δημοτικού

Κυριακή, 25 Ιουλίου – Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

5η περίοδος: Λυκείου – φοιτητών

Τετάρτη, 28 Ιουλίου – Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων φιλοξενίας, δεκτοί θα είναι κατασκηνωτές που διαμένουν μόνιμα στη Λευκάδα ή άλλο νησί της Ι. Μητροπόλεώς μας, ενώ προτεραιότητα θα έχουν τα παιδιά που συμμετείχαν σε παιδικές ή νεανικές συντροφιές όταν αυτές λειτουργούσαν τακτικά.

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο λειτουργίας των Κατασκηνώσεων, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265 και 26450 22415, εσωτ.: 22).

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές θα παραλαμβάνουν το σχετικό έντυπο και η εγγραφή θα γίνεται όταν το προσκομίσουν συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τους γονείς, τον εφημέριο της Ενορίας τους και το γιατρό, καταβάλλοντας το ποσό της οικονομικής συμμετοχής στα λειτουργικά έξοδα της Κατασκήνωσης ή την «επιταγή διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις» από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Προσοχή όμως! Για τις περιπτώσεις που κάποια οικογένεια δυσκολεύεται, παρακαλείται να συνεννοηθεί μαζί μας, ώστε να μην στερηθεί κάποιο παιδί τη χαρά της κατασκηνωτικής ζωής για οικονομικούς λόγους!

Το έντυπο της δήλωσης μπορεί κανείς να βρει και στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας: www.imli.gr.

Θα δοθεί έτσι και φέτος η ευκαιρία στα παιδιά να απολαύσουν τις χαρές της ομαδικής ζωής, την υπευθυνότητα της αυτοεξυπηρέτησης, την ομορφιά της φύσης, την χάρη της εκκλησιαστικής ζωής και ένα πρόγραμμα πλούσιο σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση, ομαδική ψυχαγωγία, διαγωνισμούς, τραγούδι, παιχνίδια στο δάσος και τη θάλασσα, ελεύθερο διάλογο για ενδιαφέροντα θέματα, λατρευτικές ευκαιρίες.


Αξίζει να ζει κανείς την κάθε στιγμή στην Κατασκήνωση,

κοντά στον Χριστό, στην αγκαλιά της Εκκλησίας!

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, λοιπόν, ΞΑΝΑ!

Λευκάδα, 23 Ιουνίου 2021


Από τις Εκκλ. Κατασκηνώσεις Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»

Κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση εδώ.