Μουσικό Σχολείο Λευκάδας: «Όταν οι νέοι δημιουργούν»

Ήταν μια πρωτοβουλία νέων που δραστηριοποιούνται αυτό το διάστημα στη Λευκάδα. Να χρωματίσουν, να ευπρεπίσουν, να αναδιαμορφώσουν αισθητικά το σχολικό περιβάλλον που τους ανήκει, όπως κι αυτοί ανήκουν σ΄αυτό. Με την ευρεία βεβαίως έννοια, καθότι δεν είναι μαθητές του σχολείου, όντες όμως πολίτες του κόσμου, έχουν τις ίδιες ευαισθησίες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα με τα δικά μας παιδιά.

Με τα οποία συνεργάστηκαν, αλληλοβοηθήθηκαν, συνομίλησαν και έτσι γεύτηκαν τη χαρά της προσωπικής απασχόλησης και της ομαδικής δημιουργίας. Μια δημιουργία ευρηματική και συμβολική. Με τη μέλισσα να μας προτρέπει με το παράδειγμα και το δημιουργικό της πνεύμα, να συλλέξουμε το μέλι από τους καρπούς της γνώσης, της τέχνης, της μουσικής, σε μια αρμονική συνύπαρξη με το ευρύτερο ανθρωπογενές περιβάλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Omar Truco Kallonen και τους εθελοντές από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης, για την άψογη συνεργασία τους με τους καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας.

Ήταν ένα μεγάλο στην απλότητά του παιδαγωγικό παράδειγμα, άξιο να επαναλαμβάνεται με καθορισμένους στόχους και συνεργασίες σε κάθε φάση, σε κάθε περίσταση της σχολικής ζωής.

Ο Διευθυντής
Νίκος Κονιδάρης

Το χρονικό δημιουργίας της τοιχογραφίας μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο