«25η Μαρτίου: Διπλή Γιορτή»: Διαδικτυακή δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού

 

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το Κέντρο Νεότητας και οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας διοργανώνουν διαδικτυακή δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού με τίτλο: «25η Μαρτίου: Διπλή Γιορτή».

Μέσα από επίκαιρα βίντεο, εικόνες, παιχνίδια, αλλά και βιωματικές δραστηριότητες οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη μεγάλη γιορτή της Παναγιάς και της Πατρίδας μας· να αφουγκραστούν τα δυνατά διαχρονικά της μηνύματα· να γνωρίσουν τη συμμετοχή της Λευκάδας στον μεγάλο Ξεσηκωμό του Έθνους μας.

Οι εκδόσεις «Πορφύρα», με παιδαγωγικά έμπειρη εμψυχώτρια που μας διαθέτουν, θα μας ταξιδέψουν στις σελίδες του παιδικού βιβλίου «Ο παππούς Δημήτρης και η ελληνική σημαία».

Ο συντοπίτης μας συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Άρης Δάγλας μας βοηθάει να αποκρυπτογραφήσουμε το μεγάλο μυστικό των Φιλικών μέσα από το βιβλίο του «Η Φιλική Εταιρεία ξαναγεννιέται» (εκδ. Λιβάνη).

Προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους να δηλώσουν συμμετοχή, για να ανταμώσουμε -έστω στο διαδίκτυο- και να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να χαρούμε στο μεγάλο πανηγύρι της Ελευθερίας μας!

Η διδακτική – διαδικτυακή αυτή δραστηριότητα θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, ώρα 6.00 – 8.30 μ.μ. μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom. Θα έχουν συνεπώς τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι και εκτός Λευκάδος.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο «Κέντρο Νεότητας» της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 2645022415, εσ.: 22 – e-mail: neotita_lefkas@yahoo.gr – Messenger: Κέντρο Νεότητας) και το Διευθυντή αυτού, π. Ιωαννίκιο Ζαμπέλη (τηλ.: 6974795265 – e-mail: fr.ioannikios@yahoo.gr). 

Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης