Ενημέρωση για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες & οικονομικές συναλλαγές με τον Δήμο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ψυχραιμία-Υπευθυνότητα-Ατομική & Κοινωνική Ευθύνη

Ο Δήμος Λευκάδας στα πλαίσια συμμόρφωσης πλήρως με τις οδηγίες των αρχών λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, με μοναδικό στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να αποφεύγουν την προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του δήμου όταν δύνανται να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή μέσω Fax.

Ειδικότερα:

1. Δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ
2. Αποφάσεις συλλογικών οργάνων από την ιστοσελίδα του Δήμου και τη Διαύγεια
3. Αιτήσεις δημοτών για επείγοντα θέματα
4. Εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης, πληρωμή κλήσεων-προστίμων Δήμου, Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικής Αστυνομίας μέσω κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Οικονομικές Συναλλαγές με τον Δήμο Λευκάδας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την εξάπλωση του Κορωνοϊού, και δεδομένου ότι είναι σίγουρο ότι και στην Ελλάδα θα εξαπλωθεί εντός των επόμενων ημερών, παρακαλούμε να ελαχιστοποιήσετε τις επισκέψεις σας στον Δήμο Λευκάδας και να πραγματοποιείτε μόνο αυτές  που απαιτούν την φυσική σας παρουσία.

Σχετικά με τις οικονομικές σας συναλλαγές με τον Δήμο μας, και επειδή τα χαρτονομίσματα είναι τα αντικείμενα που θέτουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, σας γνωστοποιούμε ότι δεν απαιτείται η παρουσία σας στα ταμεία του Δήμου για την εξόφληση λογαριασμών νερού και κλήσεων-προστίμων κ.ο.κ. Σας δίδουμε τις παρακάτω οδηγίες και παρακαλούμε για το κοινό καλό να τις ακολουθήσετε:

  1. Σε ότι αφορά την εξόφληση των τελών ύδρευσης σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να κάνετε εξόφληση με e-banking -μέσω διαδικτύου δηλαδή- χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής για ΤΡΑΠΕΖΑ που βρίσκεται στο κάτω αριστερά τμήμα του λογαριασμού. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός πιστώνεται αυτόματα και λαμβάνετε και απόδειξη πληρωμής.
  2. Σε ότι αφορά την κλήσεις – πρόστιμα Δημοτικής Αστυνομίας Τροχαίας – Λιμενικού Ταμείου, υπάρχει πάλι αυτή η δυνατότητα. Οι οδηγίες και οι τραπεζικοί λογαριασμού του Δήμου βρίσκονται στο πίσω μέρος της κλήσης.

Επειδή οι ηλικιωμένοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, παρακαλούμε θερμά τους οικείους τους να τους βοηθήσουν, και να τους καθησυχάσουν ότι είναι ασφαλής η συναλλαγή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ