Κοπή πίτας και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην «Καταφυγή»

Η Κατασκήνωση προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην κοπή της Βασιλόπιτάς της και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα στελέχη της!

Είναι από χρόνια καθιερωμένο το ραντεβού: 3 Ιανουαρίου κάθε χρόνο, ώρα 11 το πρωί στην «Καταφυγή».

Το ίδιο και φέτος! Αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 και ώρα 11 π.μ. κατασκηνωτές, στελέχη και γονείς θα είναι εκεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος θα ευλογήσει τη Βασιλόπιτα των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας «Η Φανερωμένη».

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε φίλους και συνεργάτες της Κατασκήνωσης!

Είναι το πρώτο μέρος του «Διημέρου Επικοινωνίας και Επιμόρφωσης» που θα υλοποιηθεί για δέκατη έννατη χρονιά για την καλύτερη προετοιμασία των στελεχών και της ίδιας της Κατασκήνωσης να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν τους μικρούς κατασκηνωτές το ερχόμενο καλοκαίρι.

Φέτος το επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της υιοθέτησης του οργανωτικού πρωτοκόλλου διαχείρισης ΕΧΕDRAMArk 1911 για τις κατασκηνωτικές μας δράσεις , το οποίο ανήκει στην οικογένεια των πρωτοκόλλων ΕΧΕDRAMark που έλαβε πρόσφατα το 1o βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – πρόγραμμα ERASMUS, Εqual sports for all”.  Έτσι, αξιολογείται η οργάνωση της κατασκηνωτικής δράσης με  συμβουλευτική υπηρεσία και επικυρώνεται η κατάταξη με επιθεώρηση 3ου μέρους. Οι βασικές ενότητες αποτελούν ασφάλεια και υγιεινή εμπλεκομένων, σε κάθε τομέα με το αντίστοιχο κίνδυνο, περιβαλλοντική συμμόρφωση, αξιολόγηση αναψυχής, κανόνες και ethics και οπωσδήποτε κάλυψη της νομοθεσίας σε κάθε σχετική ενότητα. Το πρόγραμμα ξεκινά από τον Ιανουάριο 2020.

Από τις Εκκλ. Κατασκηνώσεις Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»