16η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

Η  Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας, που θα πραγματοποιηθεί 11-18 Ιουλίου 2022 στο νησί, παρουσιάζει και φέτος για 16η συνεχή χρονιά πρωτότυπες διακαλλιτεχνικές δράσεις και μουσικές γέφυρες από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής μουσικής με έμφαση στη μουσική δωματίουγια τραγούδι, έγχορδα και πιάνο με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εργαστήρια και masterclasses.

Φέτος μάλιστα επιφυλάσσει εκπλήξεις στο φιλότεχνο κοινό, καθώς θα συνδυάσει τη μουσική με την εικαστική έκφραση. Κάτω από τον τίτλο «Μουσικοί χρωματισμοί» θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δράσεις για τη δημιουργία ομαδικών έργων από το κοινό, που θα προσπαθήσουν να μεταμορφώσουν τη μουσική και τις μελωδίες  σε μια χρωματική οπτική πραγματικότητα.

Στα masterclasses θα διδάξουν:Δημήτρης Χανδράκης (masterclass βιολιού), Χαρά Σειρά (masterclass βιόλας), Δημήτρης Πάτρας (masterclass βιολοντσέλου),  Νίκος Κυριόσογλου (masterclass πιάνου), DonMarrazzo και  Χαρούλα Γκλαβοπούλου,(masterclass τραγουδιού) και Νίκος Βασιλείου (coaching).

Η Μουσική Εβδομάδα συνδιοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο του ΔήμουΛευκάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας,τον Μουσικοφιλολογικό Όμιλο «Ορφεύς»,  το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας και την Artis Gratia. Συμμετέχουν επίσης τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

Η 16η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

INFO: 16η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

11-18 Ιουλίου 2022

Συναυλίες/Μasterclassesσεμινάρια /εργαστήρια

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βανέσσα Αθανασίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια εικαστικών δράσεων: Χαρά Σαΐτη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

  • Τετάρτη, 13.07.2022, 21:00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας

ΈργαBridge, Brahms, Schoenberg, SchubertκαιRachmaninoff.

Συμμετέχουν:AdannyaDunn, mezzo- soprano, CashlinOostindiesoprano, XαράΣειρά, βιόλα, ΝίκοςΚυριόσογλου, πιάνο

 

  • Πέμπτη, 14.07.2022, 21:00, Προαύλιος Χώρος Παλιού Δημοτικού Νεοχωρίου και Παρασκευή 15.07.2022, 21 00 Πλατεία Αλεξάνδρου

ΈργαMozart, Rachmaninoff, Thomson, Bartok, PucciniκαιPiazzola.

Συμμετέχουν: MariaNovellaMalfatti, soprano, JocelynFralick, soprano, ΔημήτρηςΧανδράκης, βιολί, ΒανέσσαΑθανασίου, βιολί, Maria-LuisaΓελαδάρη-Hanicz, βιολί, ΧαράΣειρά, βιόλα, ΔημήτρηςΠάτρας, βιολοντσέλο,

Χαρά Σαΐτη, επιμέλεια εικαστικού δρώμενου

  • Σάββατο, 16.07.2022, 21:00 και Κυριακή 17.07.2022, 21¨00, Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Έργα από την κλασική μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τη συμμετοχή των σπουδαστών των Masterclasses σε μια μουσική σύμπραξη με τους καθηγητές τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.lefkadamusic.gr