Εκδήλωση Repair cafe με τη Λευκογαία, δεν πετάμε τίποτα, επισκευάζουμε!

Σας προσκαλούμε στο Z bar στις 15/12/2018 στις 11.00 πμ. για να μάθουμε πως να μαστορεύουμε και να ξεχάσουμε πως να πετάμε! Ξεκινάμε με την ελπίδα να ανοίξουμε το δεύτερο στην Ελλάδα Repair Cafe της παγκόσμιας αλυσίδας επαναχρησιμοποίησης RepairCafe.org, που αριθμεί πάνω από 1.600 σημεία σε 33 χώρες και 6 ηπείρους.

Τί είναι το Repair Café ;

Το Repair Café είναι μια εκδήλωση, ένα σημείο συνάντησης όπου όσοι έχουν χαλασμένες συσκευές ακόμη και διάφορα αντικείμενα που μορεί να είναι είτε ένα laptop, ένα i-phone, μια τοστιέρα, ένα κασκόλ με τρύπες ακόμη και ένα ποδήλατο, μπορούν να συναντηθούν με εθελοντές που έχουν τεχνικές δεξιότητες, που «πιάνουν τα χέρια τους» και να προσπαθήσουν να τα επισκευάσουν δωρεάν, «πίνοντας έναν καφέ».

Οι επισκευές γίνονται με την συμμετοχή των πολιτών, με τήρηση όλων των  κανόνων ασφαλείας, ενώ το Repair Cafe μπορεί να διοργανωθεί και σε πολλούς άλλους χώρους όπως συλλόγους, σχολεία, ΤΕΙ, σχολές ΙΕΚ, ΚΑΠΗ, καφετέριες και καταστήματα.

Πρόκειται για απλές επισκευές με σκοπό τη μείωση των απορριμμάτων μας και σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται ανταγωνσμός με τους επαγγελματίες.

Η ΔΕ Λευκογαίας