Ο Λ. Καταπόδης νικητής στην 30η Σπαρτακιάδα

Ο έμπειρος και ικανός πρωταθλητής, Λουκάς Καταπόδης, ήταν ο μεγάλος νικητής της 30ης ποδηλατικής Σπαρτακιάδας, που έγινε στην απόσταση Αθήνα-Σπάρτη, το Σάββατο που μας πέρασε.

Ο σπουδαίος ποδηλάτης απ’ την Λευκάδα (ζει στην Πάτρα), ήταν απ’ την αρχή μπροστά και πήρε εύκολα τη νίκη, κάνοντας και ικανοποιητικό χρόνο.

Ο νικητής, μίλησε στην ΕΡΤ Τρίπολης και στην μεσημεριανή ραδιοεφημερίδακαι μεταξύ, άλλων, δήλωσε:

«Για εμένα, η αγωνιστική χρονιά έχει ήδη τελειώσει. Αυτός ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου. Φυσικά, συμμετείχα, γιατί αυτή η δράση, έχει μεγάλη αξία και αποπνέει πολλά μηνύματα. Τα παιδιά πρέπει να αθλούνται, να κινούνται και να εμπνέονται. Όταν αντικρύζεις τον Ταύγετο, την ευθεία του δρόμου που οδηγεί στο άγαλμα του Λεωνίδα, τον κόσμο που σε ενθαρρύνει και σε χειροκροτεί, τότε δεν υπολογίζεις κούραση και άλλα τέτοια».

Στον αγώνα των 257 χλμ συμμετείχαν 387 αθλητές (ανάμεσά τους και μία αθλήτρια απ’ την Αρκαδία, η Κάλια Πολυχρονοπούλου).

Ο αγώνας είχε ρεκόρ συμμετοχών και χαρακτηρίστηκε απ’ την συμμετοχή του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρει Πάιατ, αλλά και απ’ τις εκδηλώσεις και τις βραβεύσεις για τα 30 χρόνια απ’ την θέσπισή του.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Πηγή