Προσβάσιμες παραλίες στην Πάργα

Από τη Σοφία Κοντογιάννη

Τις παραλίες της Λούτσας και του Βάλτου επέλεξε ο Δήμος Πάργας, ώστε να υλοποιήσει τη δράση «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών», ενδεικτικού προϋπολογισμού 116.684 ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο  περιλαμβάνει την τοποθέτηση σε κάθε μια από τις δύο παραλίες:

-Διάταξης για αυτόνομη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες
-Διαδρόμου μετακίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες
-Καμπίνας αποδυτηρίου και λουτρικών εγκαταστάσεων ΑμεΑ
-Κινητής χημικής τουαλέτας ΑμεΑ
-Πέντε ειδικών χώρων σκίασης
-Πινακίδων σήμανσης
-Συστήματος αντικλεπτικής προστασίας
-Τηλεμετρικού συστήματος παρακολούθησης καιρικών συνθηκών,
-Διαμόρφωση ειδικών θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων ΑμεΑ

Παράλληλα, ο Δήμος Πάργας θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την υποστήριξη της λειτουργίας του συστήματος πρόσβασης στη θάλασσα και θα ορίσει έναν υπεύθυνο παραλίας, ο οποίος θα επιφορτιστεί με την εγκατάσταση απεγκατάσταση – αποθήκευση και γενικότερα με την επίβλεψη του συστήματος Sea Access. Δεδομένου ότι το μηχάνημα θα πρέπει να φυλάσσεται το βράδυ, και γενικότερα όταν δεν θα χρησιμοποιείται, στον χώρο του αποδυτηρίου θα πρέπει κάποιο άτομο να είναι υπεύθυνο να το μεταφέρει στην θάλασσα και να το θέτει σε λειτουργία.

Τέλος, το εν λόγω έργο στοχεύει στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο της χώρας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Πηγή