Το Animasyros ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό για προβολές και εκπαιδευτικά εργαστήρια

Λίγο καιρό μετά τα 10α γενέθλιά του, το Animasyros συνεχίζει τα ταξίδια του στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Από την 1η έως τις 5 Δεκεμβρίου 2017, το συριανό Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επισκέπτεται για πρώτη φορά τις μικρές Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Κίμωλο, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο, παρουσιάζοντας επιλεγμένες προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια καθώς και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά με τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» (Οδυσσέας Ελύτης, Άξιον εστί) και εκπαιδεύτρια την animator Κατερίνα Κρεμασιώτη. Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με τη συνεργασία των Δήμων Κιμώλου, Σικίνου & Φολεγάνδρου.

screening

Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2017, το Animasyros θα ταξιδέψει στη Λίλλη (Lille) της Γαλλίας για την επίσημη τελετή απονομής των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμένων Σχεδίων (European Animation «Emile» Awards), πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή της τέχνης της εμψύχωσης που μεγαλουργεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του Animasyros, είχε την τιμή να αποτελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία Ταινιών Μεγάλου Μήκους, πλάι στον δυο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων, Tomm Moore και την Claire Jennings, παραγωγό επιτυχημένων ταινιών όπως το Coraline.

Πίσω στην Ελλάδα, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, το Animasyros θα βρεθεί στη Ραφήνα Αττικής, όπου θα επιμεληθεί ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ, με θέμα την μακρόχρονη πορεία του φορέα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, που κλείνει φέτος τα 28 χρόνια σπουδαίας δράσης. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου, με εκπαιδευτές τις animator Ιωάννα Γιακούμάτου και Χριστίνα Ντεπιάν και το διευθυντή φωτογραφίας Ντίνο Μαχαίρα, θα παρουσιαστεί στη μεγάλη πανελλαδική συνάντηση του ΚΕΘΕΑ στις αρχές του 2018.

animasyros

Δείτε πώς δημιουργήθηκε το Animasyros 10:

Πηγή