Ακίνητα : Ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν εξοχικό – «Νιώθουν ασφαλείς» γράφει ο ξένος τύπος

Σύμφωνα με στοιχεία εταιρείας διαχείρισης ακινήτων «η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις μαζί με Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω κοροναϊού, να χαλαρώνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αυξήθηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον των ξένων για την αγορά κατοικίας στην Ελλάδα.

Έτσι, αύξηση της τάξης κατά 200% έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα μόνο στη Βρετανία η ζήτηση για ένα σπίτι στην Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην Deutsche Welle, «έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη αγορά ακινήτων της τελευταίας δεκαετίας» στην περίοδο του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Rightmove «η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις μαζί με Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιταλία».

«Το ενδιαφέρον ήταν τόσο έντονο ώστε να έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1 εκατ. αναζητήσεις από την ημέρα που η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες ταξιδιωτικές της οδηγίες στα τέλη Ιουνίου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Συνολικά το ενδιαφέρον για κάποιο ακίνητο στις πέντε προαναφερθείσες χώρες έχει αυξηθεί κατά 340% σε σχέση με τα στοιχεία στα μέσα Ιουνίου δείχνουν τα στοιχεία της Rightmove.

Παρόμοια ενδιαφέρον εκδηλώνουν το τελευταίο διάστημα και Γερμανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί και Ελβετοί.

Μόνο οι Γερμανοί, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, έχουν αυξήσει τις επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα κατά 50% επιλέγοντας εκτάσεις στην Πελοπόννησο αλλά και βίλες σε νησιά όπως η Αμοργός, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κάρπαθος.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ «η κινητήρια δύναμη πίσω από την «έκρηξη» για την απόκτηση από ξένους ενός παραθεριστικού ακίνητου στην Ελλάδα βρίσκεται η σχετική επιτυχία της χώρας στην διαχείριση της επιδημίας του κοροναϊού».

«Οι άνθρωποι νιώθουν πιο ασφαλείς εδώ. Και θέλουν να διατηρήσουν αυτή την ασφάλεια κάτω από τον ήλιο» σημειώνει ο εκπρόσωπος της Chestertons.

Πηγή